Jenny Johansson lämnar Ulricehamns OK

Sport Artikeln publicerades

Med sambo och jobb i Göteborg så var frågan egentligen bara – när? Svaret blev - nu.

En epok är över. För nu är det klart att Jenny Johansson lämnar Ulricehamns OK för att fortsättningsvis dra på sig den blåvit-randiga klubbtröjan som visar att hon är med i IFK Göteborg.
– Klart att det var ett tufft beslut att ta för jag har ju ändå varit aktiv i UOK i 25 år, säger Jenny.
– Men nu när jag bestämt mig så känns det helt rätt och det är ju ganska naturligt att jag fortsätter min orienterarkarriär i IFK. Jag har bott här i flera år, min sambo springer för klubben och min elitsatsning är ett passerat stadium.
För så är det – även om det är Ulricehamns OK:s genom tiderna största orienteringsstjärna som nu väljer att lämna klubben, så är det inte när hon är på toppen av sin karriär.
– Absolut. Toppen är över och nu väntar en ny situation eftersom jag skall bli mamma i januari. Hur det blir därefter får vi se då, säger Jenny.
Flera elitorienterare, som exempelvis Karolina Højsgaard, har kommit tillbaka på en ännu högre nivå efter att ha blivit mammor. Något som dock inte verkar finnas i Jennys framtidsplaner.
– Det finns inte i bakhuvudet ens. Nu är min fokus på förlossningen och att den skall gå bra och att jag därefter skall tänka om och börja lägga ner den tiden som krävs? Nej, det är över. Var sak har sin tid och landslagstiden är över för mig.