Helin ledde UIFK till efterlängtad seger

fotboll Artikeln publicerades
Mannen med nummer åtta på ryggen – Daniel Helin – var den stora segerorganisatören när UIFK bortaslog Gnosjö och tog säsongens första tre poäng.
Foto:Jonas Emtervall
Mannen med nummer åtta på ryggen – Daniel Helin – var den stora segerorganisatören när UIFK bortaslog Gnosjö och tog säsongens första tre poäng.

Det tog sex omgångar, men nu är UIFK inte längre seger- och poänglöst i herrtrean. Efter 3–1-segern mot Gnosjö lämnades jumboplatsen över till motståndarlaget. Daniel Helin var inblandad i samtliga mål.

Att segern var efterlängtad är verkligen ingen överdrift. Den var dessutom snudd på nödvändig. Gnosjö är en av konkurrenterna i botten och hade UIFK fallit ännu en gång hade läget börjat bli desperat.

– Det känns fantastiskt skönt och jag är otroligt glad för allas skull. För spelarna, för alla ledare och för hela föreningen, med alla eldsjälar och alla i stan som följer och håller på UIFK. Vi har alla gått och längtat och hoppats. Killarna i laget har hållit huvudet högt och inte vikt en tum trots motgångarna, så det här var de verkligen värda, säger UIFK-tränaren Daniel Parfält.

UIFK har hamnat i underläge inom loppet av 27 minuter i samtliga de fem förlustmatcherna i serieinledningen. Så redan när Daniel Helin nickade in 0–1 i 22:a minuten var det ett trendbrott.

När Helin sedan ryckte ifrån en Gnosjöförsvarare och blev nedriven, varpå Mauro Santos Widenby säkert satte straffen i nät, började det blåsvarta lägret få segervittring på allvar.

– Riktigt skönt att gå in i halvtidsvilan med en tvåmålsledning, speciellt med tanke på den situation vi är i. Vi gjorde en riktigt bra halvlek och kunde ha gjort fler mål, medan Gnosjö egentligen bara hade en halvchans. Vi var riktigt stabila och aggressiva i försvaret i den här matchen, säger Parfält.

Sex minuter i in i andra halvlek fixade Daniel Helin en frispark och Daniel Blomgren satte den snyggt i mål.

Med 0–3 på resultattavlan var matchen mer eller mindre körd för hemmalaget, som dock sprattlade till och reducerade i fem minuter från slutet. Men närmare än 1–3 kom aldrig Gnosjö.

– Man kommer knappt ihåg hur skönt det är att vinna, men den här känslan vänjer jag mig gärna vid. Gott att ha den här segern i ryggen och positiva bilder när vi nu går in i en lite längre träningsperiod innan matchen mot Habo, säger Daniel Parfält.

UIFK:s nästa match spelas inte förrän den 30 maj.

matchfakta, div 3

Gnosjö – UIFK 1–3 (0–2)

Mål: 0–1 (22) Daniel Helin, 0–2 (37) Mauro Santos Widenby, 0–3 (52) Daniel Blomgren, 1–3 (86).

UIFK:s lag: Kalle Johansson – Albin Brunngård, Oscar Anemo, Anton Claesson, Adam Ismail - Emil Laposa, Simon Jensen, Kristoffer Johansson, Daniel Helin - Christopher Brorsson - Mauro Santos Widenby.

Ersättare: Dennis Hansson, Daniel Blomgren, Stjepan Stipuric, Trifun Saitovic, Adam Svenson, Adam Bengtsson.

Domare: Henrik Melin.

UT-märkta:

3 Daniel Helin

2 Oscar Anemo

1 Anton Claesson

UT-delade av Daniel Parfält

Visa mer...