Hanna Falk: ”Skulle vara häftigt med sprint”

längdskidor Artikeln publicerades
Hanna Falk på väg uppför sin egen backe på Lassalyckan. Hannas backe ingår även i den sprintbana som 29-åringen drömmer om att få tävla på om två år.
Foto: Jonas Emtervall
Hanna Falk på väg uppför sin egen backe på Lassalyckan. Hannas backe ingår även i den sprintbana som 29-åringen drömmer om att få tävla på om två år.

Hanna Falk skulle så klart gärna tävla i specialgrenen sprint inför storpublik hemma på Lassalyckan.

– Utmaningen är väl att få in allt folk, säger hon.

Förra året testades Lassalyckans Fis-godkända sprintbana för första gången när det hölls Sverigecup i februari. Men för Hanna Falk blev det ingen tävling, då hon var i Japan och laddade upp inför OS.

– Det är många år sedan jag körde sprint på Lassalyckan. Frågar du mig personligen skulle jag tycka att det vore väldigt häftigt att få göra det i världscupen. Jag har inte koll på vad det innebär för biljettintäkter och annat, men det skulle kunna bli en häftig sprint med all publik, säger Hanna Falk.

UIF-stjärnan ser inget problem med att i så fall ha ett distanslopp på lördagen, följt av en söndagssprint. Ordningen brukar annars vara den omvända i världscupen.

– Jag tycker att en sprintdag sliter mer. Ett distanslopp på 10 kilometer kan nästan vara en bra uppvärmning dagen före en sprint. Jag tyckte att distansloppet nu gjorde mig gott till stafetten. Hade jag haft en hel sprintdag i benen hade jag nog inte varit lika pigg.

Lovar du att fortsätta din satsning över 2021 om det blir sprint i Ulricehamn då?

– Haha, ja, det vore ju en morot.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.