Annons
Nyheter

Hanna Falk femma i premiären

Hanna Falk tog sig enkelt fram till final i den svenska längdskidpremiären i Bruksvallarna på lördagen. Där blev hon femma efter att ha tappat i sista stigningen.
Nyheter • Publicerad 13 november 2010

Efter att ha varit sexa i prologen vann Hanna Falk sin kvartsfinal och var tvåa i semifinalen, efter fransyskan Laure Barthelemy.

I finalen var det Hanna Falk och Charlotte Kalla som fightades om förstaplatsen ut från stadion. Dessa två tillsammans med Ida Ingemarsdotter och Hanna Brodin bildade snart en tätgrupp.

Annons

I den sista stigningen tappade falk kontakten med de fyra främsta, även fransyskan hade då tagit sig fram i täten. På twitter skriver Falk att det strulade något under hela finalloppet.

Falk kunde aldrig täta luckan och gled i mål tiotalet meter bakom Ida Ingemarsdotter som vann med en skidspets före Charlotte Kalla. Bara schweziskan Van der Graaff var efter Falk över mållinje

De yngre UIF-tjejerna öppnade säsongen riktigt bra. Madeleine Thorn blev tvåa i D 17-18 och Maja Falk trea i samma klass. Här vann Stina Nilsson, Malung. Emilie Cedervärn blev femma i äldre juniorklassen.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons