Han blir Tvärred-Vegbys nya tränare

fotboll Artikeln publicerades
Nedjat Kelmendi.
Foto:privat
Nedjat Kelmendi.

Han var på väg mot en stor karriär som spelare innan skador satte stopp. Som tränare har han tagit Dardania från sexan till fyran. Nu tar Nedjat Kelmendi över Tvärred-Vegbys herrar i division 5.

Flera olika faktorer spelade in när boråsaren Nedjat Kelmendi bestämde sig för att hoppa på tränartåget igen.

– Träningsmöjligheterna är ju väldigt bra med fotbollshallen och konstgräset. Och träningsnärvaron är god, det är viktigt. Jag jobbar också i Ulricehamn, så då passar det bra att träna Tvärred-Vegby när man slutar jobbet, säger han.

Vad vet du om laget?

– Inte så mycket. Men det ska finnas två bra målvakter, av vad jag har hört. Och så finns det många unga spelare. Det finns också många engagerade människor och mycket hjärta i föreningen, sådant gillar jag.

Vilken fotboll vill du att ditt lag ska spela?

– Frågar du det svarar alla att man vill rulla boll. Men vad är det då? Min spelidé är att vi ska ha en fruktansvärd intensitet i vårt passningsspel, mycket rörlighet och bra kombinationer. Samtidigt får det inte bli för avancerat heller. Har man chansen tutar och kör man framåt.

Nedjat Kelmendi kommer ursprungligen från Tranemo och debuterade i A-laget där redan som 14-åring. Därefter blev det Elfsborg, där han representerade samtliga ungdomslag upp till U21. Ljumsk- och ryggproblem gjorde dock att han aldrig nådde hela vägen.

Kelmendi gjorde nya försök i Grimsås och italienska fjärdedivisionen, men blev inte av med skadorna och tvingades redan i 20-årsåldern ge upp den aktiva karriären.

Tränarkarriären inleddes tämligen omedelbart med många år inom Elfsborgs ungdomsverksamhet. Därefter har han varit verksam i Kinna och Dardania.

– Dardania är det senaste jag har gjort som fotbollstränare. Jag har haft en paus i tre år och nu jävlar känner jag att det är dags igen, säger Nedjat Kelmendi.