Redväg och Grimsås delade på poängen

fotboll Artikeln publicerades
Robin Ekdals Grimsås och Oscar Josefssons Redväg bjöd på en spännande och rolig match på Enevi. Till slut blev det 3–3.
Foto:Jonas Emtervall
Robin Ekdals Grimsås och Oscar Josefssons Redväg bjöd på en spännande och rolig match på Enevi. Till slut blev det 3–3.

Redväg hade ledningen och fick spela med en man mer på slutet. Men Grimsås åt sig ändå i kapp och till slut var 3–3 ett rättvist resultat i en underhållande match på ett regnruskigt Enevi.

Om Grimsås varit seriens stora positiva överraskning så här långt, har Redväg förmodligen varit den negativa.

Efter en stark försäsong var känslan att den unga Dalum- och Blidsbergskombinationen skulle vara med och tampas i toppen av division 6 på allvar i år.

Så har det inte blivit. Redväg har bara lyckats vinna en av sju matcher så här långt och ofta har en kombination av naivitet och högmod fällt laget. Som mot seriejumbon Sjötofta i fredags och i viss mån även i tisdagskvällens match mot Grimsås.

För faktum är att Redväg var i förarsätet två gånger om. Först ordnade Viktor Magnusson på fem minuter i mitten av första halvlek en 2–0-ledning. Efter passivt försvarsspel och ibland även alltför konstruktivt passningsspel i pressade situationer på egen planhalva tilläts bortalaget dock både reducera och kvittera innan paus. Grimsås kostade också på sig att missa en straff under den första 45-minutaren.

I andra halvlek var spelmönstret snarlikt. Redväg började bäst och oroade Grimsås backlinje med flera fina djupledsbollar. Ungefär 20 minuter in i halvleken rann Linus Svensson igenom på just en djupledspassning. Grimsås målvakt Rasmus Quiding rusade ut, men var allt för sen och fällde den framrusande Svensson någon meter utanför straffområdet. Domaren hade förstås inget annat val än att plocka upp det röda kortet.

In i Grimsås mål klev tränaren Robert Björk. Helt utan uppvärmning inledde han med att göra en finfin räddning på frisparken. Han följde upp med ytterligare räddningar och spelade överlag stabilt.

Men i 79:e minuten kunde inte Björk göra något när Tobias Lundqvist helt frispelad petade in något som i det läget kändes som ett segermål för Redväg.

Men matchen var inte över och Grimsås hade inte gett upp. Bara tre minuter senare kvitterade Henrik Haugeröd med ett avslut långt utifrån som gick i en perfekt båge över Redvägskeepern Viktor Gustafsson och in i mål.

Efter 3–3 kändes nästan Grimsås farligast med sina snabba omställningar mot ett Redväg som ofta tappade allt för många spelare högt upp i planen.

Men det blev inga fler mål och sett till hela matchen kunde ingen ha allt för stora synpunkter på resultatet.

Redvägs tränare Sixten Blomgren var ändå ganska rejält irriterad direkt efter slutsignalen. Främst på det egna laget.

– Efter deras utvisning börjar vi tyvärr ändra i vårt spel och då tycker jag att vi blir sämre. Vi börjar spela mycket svårare och mycket mer chansartat, samtidigt som vi tar lite felbeslut försvarsmässigt.

– Tyvärr blir vi övermodiga. Framför allt när vi gjorde 3–2 kunde vi gott ha hållit kvar vid vårt spel som vi spelade elva mot elva. Vi ska ta en ganska allvarlig diskussion i omklädningsrummet nu, säger Sixten Blomgren.

Är det just ödmjukheten som har brustit hos er i serieinledningen?

– Absolut. Mot bättre lag, som de vi mötte i träningsmatcherna, spelar vi ett effektivt och enkelt spel, men det har vi inte gjort i serien när vi inte haft samma respekt för motståndet. Mot Sjötofta var det extremt övermod. I dag var det i alla fall ett fall framåt.

För Grimsås pekar det däremot fortsatt uppåt. En poäng med reducerat manskap på Enevi är absolut ingen skam och laget behåller också sin andraplats i serien. Känslan är att kabelgänget är lite på uppgång efter en lång rad motiga år. Chanserna att åtminstone få kvalspela till femman i höst bör vara relativt goda.

fotboll, div 6

Redväg–Grimsås 3–3 (2–2)

Mål: 1–0 (16) Viktor Magnusson, 2–0 (21) Viktor Magnusson, 2–1 (27) Pär Johansson, 2–2 (31) Henrik Haugeröd, 3–2 (79) Tobias Lundqvist, 3–3 (82) Henrik Haugeröd

Domare: Harman Haurami

Publik: 36

UT-märkta i Redväg:

3 Viktor Magnusson

2 Ulf Törnqvist

1 Pontus Persson

UT-märkta i Grimsås:

3 Max Nord

2 Henrik Haugeröd

1 Emil Karlsson

UT-delade av Jonas Emtervall

Visa mer...