Genomklappning på Jukola

Sport Artikeln publicerades

En drömöppning räckte inte för UOK:s herrar och 65:e plats är långt ifrån godkänt.

Ulricehamns OK valde inför årets Jukola–kavle att toppa sitt herrlag från start. För om man avänder de bästa löparna på slutsträckorna så finns risken att laget blir avhängt tidigt och då kommer topplöparnas kapacitet inte till sin rätt långt nere i fältet.
Taktiken satt som en smäck med Oskar Svärd in som 13:e till första växling och han skickade ut Erik Öhlund mindre än en minut bakom ledande Vaajakosken Terä. Erik gjorde ett bra lopp och gav tredje sträckans Matthias Niggli kartan 28 sekunder efter nu ledande Halden. Men medan norrmännen höll sin position i loppet så tappade UOK i princip allt. Matthias Niggli missade i början, fick jobba själv och var över tolv minuter sen till växling. Ett avstånd som Peter Arnesson fördubblade och som Christian Arnesson dubblade på nytt och då var UOK en timme bakom täten efter fem sträckor. Stefan Zingg vara "bara" en kvart långsammare än de bästa på sjätte men det tog Dominik Koch igen med råge då han ökade på avständet med över en halvtimma. I mål var UOK 65:e lag, distanserat av segrande Haldon med 1 timme 45 minuter och 42 sekunder.
– Med tanke på vilket lag vi hade i år så kan vi inte vara nöjda med den placeringen. Efter den drömstart vi faktsikt fick så blev det var alldeles för många misstag, säger lagledaren Jonas Salén.