Gällstad fortsatt i kvalläge inför avgörande

Gällstad Artikeln publicerades

Gällstad tog en stabil poäng borta mot Skepplanda under lördagen, och kan med lite hjälp från Södra Ving gå över kvalstrecket inför sista omgången.

– Den här poängen kan bli avgörande, säger tränaren Claes Lid.

Skepplanda - Gällstad 0-0 (0-0)

Mål: - Domare: Khizri Chochaev
UT-märkta
3 Simon Forsblad 2 Emil Andersson 1 Jesper Johansson UT-delade av Claes Lid

Gällstad brukar vara bra på att täta till när det krävs, och gjorde just det mot Skepplanda i lördags. Hemmalaget tilläts föra spelet medan GFK satte mycket fokus på att sätta försvarsspelet.

– Vi backade hem ganska långt och lyckades följa vår matchplan. De hade bollen nästan hela tiden men vi hade två stolpskott i första och skapade nästan mer än vad de gjorde, säger Claes Lid.

Den andra halvleken följde samma mönster, och en poäng med mersmak var därmed i hamn. 0–0 innebar också att vikarierande målvakten Jesper Johansson, vanligtvis högerback men som fått hoppa in i mål när GFK haft skador på sina ordinarie burväktare, höll nollan.

– Det var hans tredje match i mål och han har gjort det jättebra. Men han har stått i mål fram tills han var 14 år så han hade ju grunderna sedan innan helt klart, säger Claes Lid.

Redan i morgon kan GFK också få hjälp av Södra Ving som ställs mot Fristad, på samma poäng som GFK och med bara ett plusmål.

– Gör de sitt i morgon och Skene sitt nästa helg så kan den här poängen ju bli avgörande även om vi skulle förlora mot Baik. Så det ser väl hoppfullt ut att vi ska kunna hänga kvar utan kval och det ska bli väldigt spännande när det avgörs nästa helg, säger Claes Lid.