Ombytena går smidigt och väntan är endast några minuter innan det är dags att visa upp nästa blåsa.

Extra allt på festlig modevisning

Sport 2012-01-30 | Uppdaterad 2012-02-02

Kristall, broderier, taft, duchesse, vitt, pastell och starkaste rött. Klänningarna på modevisningen i Blidsbergs bygdegård hade allt – utom ärmar.


BILDSPEL


– Som ni ser har klänningarna inga ärmar. Vill man skyla sig får man göra det mede en sjal, säger modevisningens initiativtagare Ingegärd Samuelsson.
Hon agerade konferencier under den visning av brud- och balklänningar som flera lokala företag och organisationer arrangerade i Blidsbergs bygdegård på söndagskvällen. Ingegärd Samuelsson representerade Isabellas brud- och festmode och stod för klänningarna. Inte mindre än 72 klänningar skred nedför catwalken under den en och en halv timme långa modevisningen. De tolv modellerna visade sex kreationer var. Det frasade av tyll och tunga kjolar, det blänkte av påsydda kristaller och glittrade i största allmänhet...
En klänning beskrevs som enkel men effektfull med sina draperingar, en annan som dramatisk. Då och då skred en manlig modell klädd som brudgum nedför catwalken tillsammans med en mer eller mindre vitklädd brud. Det visade sig att det var mycket att hålla reda på.
– Anders, du står på släpet... Det kan vara trixigt om damen har släp, men det är bara att gå framåt i livet, uppmuntrade konferencieren.
Efteråt väntade utlottning av bland annat smycken och skor. Det mest påkostade priset var en balklänning. Den lyckliga vinnaren heter Mona Myhré, och hon visste direkt vad hon skulle göra av sitt pris.
– Den ska mitt barnbarn Miriam få!
Miriam Myhré var en av modellerna och blev glatt överraskad över beskedet.
– Jätteroligt. Jag tror att det blir det svartvita, jag tycker att den var fräck. Och så satt den så bra, säger hon.

Kajsa Kettil
Sport [Uppdaterad 2014-12-16]


Läs mer


Huvudnyheter just nu

Fler bilder från Betlehem

Nyheter [I går 06:15]

Se fler bilder från Betlehem. Alla bilder av Pernilla Rudenwall Petrie.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Sport

Kontakta UT-sporten

Sportredaktionen på Ulricehamns Tidning består av:
Carina Carlzon, 0321-262 30
Jonas Emtervall, 0321-262 22

Mail direkt till sportredaktionen: sport@ut.se

Sport

Stelfrusna fingrar på nyårsenduro

Ulricehamns MK:s vinterrace Nyårsstafetten på nyårsafton har blivit något av en klassiker. 2009 års upplaga ramades in av rimfrost och en bitande kyla. UT:s Leif Dahl besökte motorstadion med sin kamera.