Annons

De bjuder in till KM i futsal nästa fredag

Åsarp-Trädet/Redväg har filat på konceptet ända sedan i våras. Nästa fredag är det dags – då avgörs Ulricehamns första kommunmästerskap i futsal någonsin.
futsal • Publicerad 6 december 2018
Gabriella Gustafsson och hennes lagkompisar i ÅTR spelar på hemmaplan i kommunmästerskapet.
Gabriella Gustafsson och hennes lagkompisar i ÅTR spelar på hemmaplan i kommunmästerskapet.Foto: Jakob Romeborn

På herrsidan kommer Bankkuppen (tidigare Minuten cup) att som vanligt avgöras på trettondagen. Men nu får damerna också möjlighet att konkurrera om titeln kommunmästare i futsal.

– Vår tanke är att det här ska bli en återkommande liten happening i mitten av december. På ett sätt kan man säga att turneringen är liten, men den är ändå så stor den kan bli. Alla fyra damklubbarna i Ulricehamns kommun är ju med, säger Åsarp-Trädets ordförande Joakim Gustafsson.

Annons

Det innebär att ÅTR, Södra Ving/Timmele, UIFK och även numera nedlagda Tvärred-Vegby kommer till spel.

UIFK, som nyligen spelade DM-gruppspel i futsal, får möjligen hållas som knappa favoriter. Men även Tvärred-Vegby kommer till spel med en stark trupp. Ida Thoresson och Elin Thuresson, som precis blivit klara för UIFK, finns med i TV-laget, liksom Lina Lindgren.

Turneringen spelas i Ekebergahallen i Åsarp och Joakim Gustafsson hoppas på välbesatta läktare.

– Det vore jättekul om lagen får med sig sina supportrar. Det blir kiosk och grejer, och en fredagskväll borde det kunna locka lite folk. Domarna kommer från Falköpings domarklubb, så det blir så rättvist det kan bli.

Klockan 18.30 spelas första matchen mellan ÅTR och SVT. Finalen går klockan 21.15.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons