Damfavoriten Johansson Norgren utan chans

längdskidor Artikeln publicerades
En sliten Britta Johansson Norgren hade svårt att förklara varför det gick så tungt i årets Vasalopp.
Foto: Johan Valkonen
En sliten Britta Johansson Norgren hade svårt att förklara varför det gick så tungt i årets Vasalopp.

Britta Johansson Norgren har varit oslagbar i vinter. Fram till Vasaloppsveckan. I söndags var hon chanslös mot Lina Korsgren och fick nöja sig med fjärde plats.

Efter en mängd andraplatser tog Britta Johansson Norgren sin hett efterlängtade första Vasaloppsseger i fjol.

Den här säsongen har Lager 157-stjärnan gått framåt ytterligare och tagit hem varenda Ski classics-tävling. Flera gånger efter tajta spurtdueller mot sin tjeckiska antagonist Katerina Smutná.

Men i Mora har det inte velat sig. I Tjejvasan förra lördagen tog Smutná hem spurtsegern och i Vasaloppet hamnade Britta Johansson Norgren på efterkälken redan efter några mil.

”Det är klart att jag kommer fundera på varför det blev så här. Det är viktigt att göra en utvärdering och ta lärdom av den för att gå vidare”.

Avståndet fortsatte att växa under loppet och fram till segrande blev det till slut tio minuter.

– Det var mitt absolut kämpigaste Vasalopp. Det var kämpigt hela vägen... Redan i början kändes det inte super, men jag försökte bara fortsätta tänka att det skulle vända och höll koll på damtäten. Det var helt enkelt inte min dag, säger Britta Johansson Norgren till BT.

– Det är klart att jag kommer fundera på varför det blev så här. Det är viktigt att göra en utvärdering och ta lärdom av den för att gå vidare. Jag måste acceptera att tre andra var starkare.