Brorssons segermål säkrade kontraktet

fotboll Artikeln publicerades
Selma Brorsson gjorde två mål och var bäst på plan när UIFK tog tre viktiga poäng. 3 bilder
Foto:Jonas Emtervall
Selma Brorsson gjorde två mål och var bäst på plan när UIFK tog tre viktiga poäng.

Två mål från Selma Brorsson tog UIFK till seger mot Brämhult och ett stort kliv närmare ett säkrat kontrakt i trean.

Brämhult hade precis kvitterat till 2–2 när Selma Brorsson slog till med sin andra fullträff för dagen. Klockan närmade sig 86 minuter när bollen letade sig in i nät.

– Jag fick ett pass av Terese Ståhl och drog den på ett tillslag från långt håll. Det var tur att det var halt för målvakten tappade ju in den. Lite flyt, men det ska väl vi också ha någon gång, säger Selma Brorsson.

UIFK behöver inte alls be om ursäkt för segern. Att Brämhult var tolv poäng före i tabellen inför matchen syntes inte ute på planen. UIFK hade ledningen med både 1–0 och 2–1 och fick stundtals till ett fint spel trots hällregnet.

– Vi var bättre i den här matchen än när vi mötte dem senast. Sen får man ge Brämhult en stor eloge för att de kommer hit och spelar och har på sig sitt reservställ, säger Selma Brorsson, apropå att Brämhults hemmamatch flyttades till Lassalyckan på grund av UIFK:s 25-årsfirande.

I och med segern har UIFK i princip säkrat kontraktet. Hemsjö måste ta in sex poäng och en massa mål för att gå förbi, och det kommer inte att hända.

– Vi har gått framåt i höst, så vi får hoppas att alla stannar kvar till nästa år och att vi kan bygga vidare på det här, säger Selma Brorsson.

matchfakta, div 3

Brämhult – UIFK 2–3 (1–1)

Mål: 1–0 (39) Selma Brorsson, 1–1 (40) Stina Jensen, 1–2 (53) Terese Ståhl, 2–2 (83) Matilda Gunnarsson, 2–3 (86) Selma Brorsson.

Domare: Albin Wrångemyr.

Publik: 85

UT-märkta:

3 Selma Brorsson

2 Clara Udd

1 Terese Ståhl

UT-delade av Jonas Emtervall

Visa mer...