Annons

Bistert Birken för Lager 157-teamet

Britta Johansson Norgren untaför prispallen igen och ingen herråkare bland de 30 bästa. Birkebeinerrennet är en tävling som Lager 157 ski team nog helst vill glömma.
längdskidor • Publicerad 19 mars 2018
Det var rejält kallt när Birkebeinerrennet gick av stapeln i lördags. Britta Johansson Norgren mitt i bild slutade fyra.
Det var rejält kallt när Birkebeinerrennet gick av stapeln i lördags. Britta Johansson Norgren mitt i bild slutade fyra.Foto: Magnus Östh/Ski classics

Det Ulricehamnsbaserade teamet var redan på förhand stukat då sjukdomar gjorde att bara fyra åkare kom till start i tävlingen som brukar kallas Norges Vasalopp.Britta Johansson Norgren gjorde det bäst och blev precis som i Vasaloppet fyra, efter att ha plockat ett par placeringar under loppets andra halva. Tidavstånden blev stora i det kärva föret och segrande Justyna Kowalczyk var över 13 minuter före Johansson Norgren.

På herrsidan fick ingen av åkarna till det. Markus Ottosson var teambäst med 33:e plats, Fredrik Byström slutade 48:a och Marcus Johasson tog sig i mål som 53:a.

Team Santander tog över ledningen i lagtävlingen och har 1 510 poäng att jämföra med Lager 157 ski teams 1 450 poäng. Två tävlingar återstår – Reistadlöpet och Ylläs-Levi i april.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons