"Bättre än vi hade förväntat oss"

motorsport Artikeln publicerades
Foto:Fabian Andersson

Bra väder, mycket folk och slutsålt i kiosken. Pekka power race på Ulricehamns motorbana kan sammanfattas som en succé.

– Det blev bättre än vi hade förväntat oss, säger tävlingsansvarige Erik Hang.

Två gånger per år arrangerar Ulricehamns motorklubb tävlingar i folkrace. I höstens upplaga kom 120 förare till startlinjen i klasserna herrar, damer, juniorer och debutanter.

– Allt har flutit på väldigt bra. Med tanke på att det har varit blött och regnat mycket innan tävlingarna så var vi oroliga att det skulle ta längre tid, men det gick jättebra, säger Erik Hang.

Även publikmässigt var arrangemanget en succé. En fingervisning på det är att kioskerna blev slutsålda – flera gånger om.

– Vi har fått åka in till Ulricehamn fyra gånger för att fylla på i kioskerna. Det är ett bra tecken, skrattar tävlingsledaren.

UMK är långt ifrån nya när det kommer till att arrangera stora tävlingar. Men trots det menar tävlingsledaren att man lär sig nya saker hela varje gång.

– Vi lär oss från varje tävling. Vi får in lite nytt folk och vi kommer på nya saker. I år upptäckte vi till exempel att depån räcker utmärkt till 120 förare. Vi tror att 100 till 120 startande är en lagom siffra för tävlingen.

Till lördagens tävlingar kom förare från hela Sverige, även om merparten var från den södra delen av landet. Det fanns till och med tävlande som tagit båten från Gotland för att delta i Pekka power race, och även ekipage från värmländska Årjäng. Och även förarna var nöjda med tävlingarna.

– Flera har kommit fram och tackat för ett bra arrangemang. Men vi hade aldrig klarat detta utan våra funktionärer. Totalt tror jag det var mellan 60–70 stycken som ställde upp. Jag blir själv imponerad över uppslutningen, säger Erik Hang.