Axengren ledde Dalstorp till ny seger

fotboll Artikeln publicerades
Erik Axengren avlossar släggan mot Ullared. Några mål blev det dock inte för 23-åringen i den här matchen, men väl två assist. 12 bilder
Foto:Jonas Emtervall
Erik Axengren avlossar släggan mot Ullared. Några mål blev det dock inte för 23-åringen i den här matchen, men väl två assist.

Toppstriden tätnar i division 2 västra Götaland. Och Dalstorp är i allra högsta grad med efter 2–0 mot Ullared.

– Man börjar bli sliten nu, så det är tur att vi har mycket att spela för, säger Erik Axengren som låg bakom båda målen.

Första halvleken mot Ullared var ingen karbonkopia på den mot Tvååker i förra hemmamatchen. Men den var hur som helst inte bra.

– I förra matchen var vi ängsliga, i dag hade vi lite för bråttom och slog bort för mycket bollar, säger Dif-tränaren Robert Björk.

Redan efter fem minuter kunde och borde det Gekås-sponsrade bortalaget ha tagit ledningen.

Adam Josefsson la ett alldeles för löst hemåtpass till Jesper Hallqvist. Andreas Litzell snappade upp bollen, kom helt fri och dribblade förbi Dif-målvakten. Han kom dock något ur vinkel och valde därför att spela snett inåt bakåt till Joel Nilsson, som bara hade att raka in bollen i öppet mål. Men det misslyckades han med.

– Vilket läge och så bränner han den över. Det är helt sjukt, faktiskt. Ett riktigt dåligt avslut, säger Björk.

Högerbacken Adam Josefsson och vänsterditon Benjamin Larsson hade tufft att hålla rent utmed kanterna i första halvlek, när Ullared och inte minst vasse Kushtrim Maholli trillade boll.

Bortalaget krigar i botten men var faktiskt väl så bra som Dalstorp före paus. Men som så ofta var det ändå topplaget som fick utdelning.

Jesper Hallqvist plockade ner en hörna, kastade snabbt ut till Erik Axengren som kom två mot två tillsammans med Johan Einarsson. Passningen satt perfekt och Einarssons skott var välplacerat, om än löst, och rullade in via stolpen.

– Det var en bra kontring och skönt att få målet. Det är svårt att spela sådana här matcher när det gäller så mycket för båda lagen, säger Erik Axengren.

I andra halvlek drog Dalstorp ner sitt lag en smula och stängde ytorna för Ullared. Det gav bättre stabilitet och fler egna målchanser. 2–0 hade kunnat komma tidigare, men nu dröjde det till 73:e minuten. Återigen var Erik Axengren framspelare.

– Jag fick en bra boll av Forsblad på högerkanten, höll i och lät backlinjen sjunka ner lite. Sen kom ju Isak (Johansson) snett bakåt, så det var bara att lägga den på foten. Det behöver inte vara svårare än så, säger Axengren.

– Skönt att få göra ett par poäng i dag. Det har varit lite knapert nu på hösten. Men man märker också att motståndarlagen har lärt sig hur vi spelar. De kommer hem fortare med ytterbackarna, så vi får inte samma ytor och då blir det svårare.

Övriga topplag vann också så läget inför de två avslutande omgångarna är att Tvååker och Sävedalen har 49 poäng, medan Eskilsminne och Dalstorp står på 48 pinnar.

Sävedalen borta är nästa uppgift för Dalstorp.

– Vi har ju lite revansch att fordra efter hemmamatchen. Vi fick flera skadade, spelade med en man mindre i 20 minuter och åkte på en tråkig omställning i 93:e. Sävedalen har varit bättre borta än hemma, så det kanske är bra för våra odds nu, säger Erik Axengren.

division 2 herr

Dalstorp – Ullared 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 (33) Johan Einarsson, 2–0 (73) Isak Johansson.

Domare: Daniel Särén.

Publik: 385.

Dalstorps lag: Jesper Hallqvist – Adam Josefsson, Abbas Mohamad, Oscar Fritzson, Benjamin Larsson – Erik Axengren, Andreas Dahlqvist, Christian Magnusson, Sebastian Forsblad, Anton Johansson – Johan Einarsson.

Ersättare: Jakob Ekstener, Viktor Lid, Felix Sehlström, Daniel Sveningsson, Isak Johansson, Tommy Bohman, Timmie Roininen.

UT-märkta:

3 Abbas Mohamad

2 Erik Axengren

1 Andreas Dahlqvist

UT-delade av Jonas Emtervall

Visa mer...