Arnesson förstärker division 4-klubben

fotboll Artikeln publicerades
Jimmy Arnesson och Gällstads FK:s ordförande Ove Axengren.
Foto:privat
Jimmy Arnesson och Gällstads FK:s ordförande Ove Axengren.

Han har spelat i division 1 och 2 i totalt tio säsonger med Norrby, Husqvarna, Grimsås och moderklubben Dalstorp. Nu gör 35-årige Jimmy Arnesson comeback och blir spelande assisterande tränare i division 4-klubben Gällstad.

– Jag blev sugen på att lira lite. Det är egentligen det som är orsaken. Jag saknar att tävla, säger Jimmy Arnesson när UT når honom på telefon.

Han slutade egentligen i Dalstorp 2015, men hoppade in och hjälpte till när laget fajtades i botten av tvåan 2016. Sedan dess har han spelat futsal för Paratodos och gjort några matcher för UIFK:s P35-lag.

Men A-lagsspel i UIFK var inget som fanns i Arnesson huvud nu, trots att han bor i Ulricehamn och spelade för klubben åren 2003 och 2004.

– Det var aldrig aktuellt, säger han.

Inte Dalstorp heller?

– Nej, nej, nej. Division 4 känns som en perfekt nivå. Och Gällstad känns som den mest naturliga klubben när det inte är Dalstorp. Det är det laget som ligger närmast och som man följer mest, säger småbarnspappan Jimmy Arnesson, vars sambo Malin Gollwitzer spelar division 1-fotboll med Nittorp.

Som en av de bästa offensiva spelarna som har fostrats i bygden de senaste decennierna kommer det så klart att finnas stora förväntningar på Jimmy Arnesson i Gällstadströjan. GFK har ju de senaste säsongerna, och i synnerhet i år, haft stora problem med målskyttet.

– Så är det ju absolut, vi har saknat spetsen. Jimmy kommer att bidra med mycket där, och förhoppningsvis drar det med sig fler positiva saker att vi får in honom, säger klubbens ordförande Ove Axengren.

Jimmy Arnesson hoppas och tror att Gällstad ska bli slagkraftigt under nästa säsong, som kommer att innehålla derbyn mot både UIFK och Södra Ving.

– Jag var uppe och kollade på kvalmatchen mot Brämhult och tyckte att laget som spelade då var bra. Gällstad har ändå några yngre som visar framfötterna. Sen har vi inte pratat om var i laget jag ska spela. Det får väl bli där man känner att man gör mest nytta.

Hur ser du på att kombinera eget spel med en tränarroll?

– Jag var spelande assisterande i Dalstorp i två år under ”Nenne” (Lennart Josefsson), så det är inte helt nytt. Det ska bli kul att prova på det igen, framför allt tillsammans med Claes som jag känner sedan innan.

Förutom huvudtränaren Claes Lid och Jimmy Arnesson kommer Daniel Persson att ingå i Gällstads ledarstab. Håkan Johansson och Thomas Forsblad tackar däremot för sig.