Annons

Åkarnas hyllningar till Ulricehamn

Ingen åkare hade något ont att säga om vare sig banan eller arrangemanget i Ulricehamn. Men framför allt var det publiken som lovordades. Helgens drottning Therese Johaug var den som gick allra längst i hyllningarna.
längdskidor • Publicerad 28 januari 2019
Therese Johaug tycker att Ulricehamn har världens bästa skidpublik.
Therese Johaug tycker att Ulricehamn har världens bästa skidpublik.Foto: Pernilla Rudenwall

Efter att Johaug utnämnt Ulricehamnspubliken till världens bästa frågade Sportbladet vad publiken på Holmenkollen skulle tycka om det.

– Om norrmännen ska utmana måste de komma upp till Frognerseteren (i Holmenkollen) på söndagen också och inte bara ligga bakfulla på soffan där hemma. Det är väldigt, väldigt bra stämning där när herrarna kör på lördagen men sen när vi kör på söndagen är det sämre, slog Johaug fast.

Andrey Larkov,
Andrey Larkov,Foto: Carina Carlzon

Andrey Larkov, rysk stafettvåa

Annons

”Det var bra väder, ryskt väder som passade oss, säger Andrey Larkov, startman i det ryska förstalaget som slutade på andra plats, 20 sekunder efter det ryska andralaget.

Engelska är inte Andrey Larkovs favoritspråk. På frågan hur han uppfattade publiken var det korthuggna svaret: ”Den var bra!”

Sjur Röthe, Norge.
Sjur Röthe, Norge.Foto: Bjˆrn Larsson Rosvall/TT

Sjur Röthe, norsk Ulricehamnsdebutant

”Jag fick gåshud när vi körde till stadion i lördags det var enormt med folk på väg upp genom skogen. Jag hade hört att det skulle vara ett fint arrangemang och bra stämning men jag trodde inte riktigt på det. Men det stämde, vi kände oss som skidskyttar.

Hur står sig Ulricehamn jämfört med Holmenkollen?

”Det är vanskligt att ställa Ulricehamn mot Holmenkollen. Holmenkollen har sin tradition med klassiska skidlopp som har avgjorts där och Ulricehamn är nytt men båda har sin charm. Jag åker gärna fler världscuptävlingar i Ulricehamn.”

Ebba Andersson.
Ebba Andersson.Foto: Pernilla Rudenwall

Ebba Andersson, svenskt VM-hopp

”Det var helt galet och roligt med det massiva stödet. Samtidigt är det mycket ljud att ta in och det gäller att behålla fokus på det jag ska göra. Det var en bra övning inför VM i Seefeld.”

Maurice Manificat.
Maurice Manificat.Foto: Jonas Emtervall

Maurice Manificat, fransk segrare

”För två år sedan var det fantastiskt och vi har väntat på att få komma tillbaka hit. Vi är inte vana vid så mycket publik. Det hade varit roligt att åka här även om det inte gått bra, men det blir ju ännu roligare nu”.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Carina CarlzonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons