Oliver Öberg brinner för att visa unga att politik inte är tråkigt. Nu är han invald i MUF:s styrelse. Där ska han hjälpa till att sköta det administrativa så att medlemmarna kan få ägna sig åt det som är roligt. Kampanja till exempel.

Oliver drömmer om en politisk framtid

Släkt & vänner 2011-03-24 | Uppdaterad 2011-03-24

– I Ulricehamn har jag alltid känt mig ensam om att ha en åsikt. Nu, som styrelsemedlem i MUF ska jag jobba för att få ungdomar att förstå att politik inte är tråkigt, säger Oliver Öberg.


FAKTA

Drömmer om:
– Att en dag kunna vara en ingenjör som håller på med politik. Skulle vilja komma till riksdagen, men det är långt dit.
Politisk förebild:
– Anders Borg. Han är en ekonom som blev politiker. Inte tvärtom. En politiker som specialiserat sig. Han kan sin sak.
Låtar jag lyssnar på just nu:
Veronica Maggio - Stopp
Nationalteatern - Jack The Ripper
Veronica Maggio - Jag Kommer
Muse - Knights Of Cydonia
Daniel Adams-Ray - Lilla Lady
Alison Krauss and The Union Station - The Lucky One
Paolo Nutini - New Shoes
Neon Trees - Animal
Adele - Rolling In The Deep


I helgen som gick blev Oliver Öberg invald som styrelsemedlem i Moderata ungdomsförbundet (MUF) Södra Älvsborg. Det politiska intresset har han haft ända sedan tidiga tonåren, men det var inte förrän vid valet i höstas han tog klivet fullt ut och blev medlem i MUF.
– Jag hade kollat runt bland partierna lite. Jag visste redan att mina åsikter låg mest till höger, men när jag hittade MUF så bestämde jag mig för att bli medlem där.
Så Oliver tog kontakt med förbundet i Borås och ganska snart blev han medbjuden på en valupptakt med partiets ledare Reinfeldt, Borg och grabbarna.
– Det var riktigt roligt. Jag fick träffa ett trevligt gäng och jag förstod att jag kunde göra skillnad. Och det var fantastiskt skönt att träffa andra som hade samma ideologi som jag och dessutom slippa föra alla argument på egen hand.
Efter den helgen fick Oliver vara med och kampanja i Borås.
– Jag fick hjälpa till i valstugan bland annat och det var väldigt lärorikt och jag kände att jag verkligen ville satsa på politiken.
Olivers intresse uppmärksammades snart av ungdomsförbundets styrelse och det blev bestämt att han skulle starta en avdelning i Ulricehamn. Och nu börjar han komma igång:
– Vi har fått fem nya medlemmar sedan i höstas och det finns avsatta pengar för en verksamhet här. Tanken är att försöka få med de ungdomar som redan ligger åt höger i sina åsikter. Särskilt dem som inte fått rösta än. Vi ska få dem att förstå att de kan vara med och påverka genom oss.
Oliver tror att många unga uppfattar politik som något trist och tråkigt.
– Och så är det ju inte. Det gäller för mig att få folk att se bortom det. Dessutom är det ju viktigt att vi får in många unga i politiken, annars kan vi som parti få det svårt i framtiden. Nu hoppas jag att vi som grupp ska få träffas och göra små kuliga grejer tillsammans.
I vår ska Oliver kampanja igen. Regionsvalet är den 15 maj och då ska han och hans kompisar ut på skolorna och prata politik. Det blir kul, tycker han.Kommentarer

 • Partiskt?

  Det är ganska intressant att nästan varje gång Ulricehamns Tidning gör personporträtt av unga inom politiken så är det folk på högerkanten.


 • Håller med Gunde

  partiskt var ordet.. Socialdemokraterna står för rättvisa, men detta är tydligen inte något UT strävar efter.


 • Vilka då?

  Vilka fler från högerkanten har UT skrivit om? Det vore kul att veta.


 • Ja, vilka?

  Håller med NN. Senast jag såg ett repotage var det om kommunfullmäktiges yngste deltagare, en socialdemokrat.

  Är det ordet avundsjuka eller rättvisa socialdemokraterna står för? Det verkar vara svårt för dem att hålla isär i vilket fall...


 • Partiskt ???

  Spelar det någon roll..det är både kul och viktigt att våra ungdomar engagerar sig , partitillhörighet kan kvitta. Bra jobbat Oliver.'Och Tack UT som uppmärksammar det.


 • NN och Emma

  NN: Vad jag vet så gjorde UT ett reportage om en ungmoderat som var aktiv under Eu-valet som dessutom låg på UT's startsida under närmare ett halvår.

  Emma: Jag är varken avundsjuk eller socialdemokrat. Det som är förvånansvärt är att UT inte gjorde ett enda personporträtt på någon av medlemmarna i det politiska ungdomsförbund jag var aktiv inom för ca 10 år sedan.Huvudnyheter just nu

Fler bilder från Betlehem

Nyheter [2014-12-18]

Se fler bilder från Betlehem. Alla bilder av Pernilla Rudenwall Petrie.

Live-published photos and videos via Shootitlive