Släkt & vänner

Oliver drömmer om en politisk framtid

Släkt & vänner Artikeln publicerades

– I Ulricehamn har jag alltid känt mig ensam om att ha en åsikt. Nu, som styrelsemedlem i MUF ska jag jobba för att få ungdomar att förstå att politik inte är tråkigt, säger Oliver Öberg.

I helgen som gick blev Oliver Öberg invald som styrelsemedlem i Moderata ungdomsförbundet (MUF) Södra Älvsborg. Det politiska intresset har han haft ända sedan tidiga tonåren, men det var inte förrän vid valet i höstas han tog klivet fullt ut och blev medlem i MUF.
– Jag hade kollat runt bland partierna lite. Jag visste redan att mina åsikter låg mest till höger, men när jag hittade MUF så bestämde jag mig för att bli medlem där.
Så Oliver tog kontakt med förbundet i Borås och ganska snart blev han medbjuden på en valupptakt med partiets ledare Reinfeldt, Borg och grabbarna.
– Det var riktigt roligt. Jag fick träffa ett trevligt gäng och jag förstod att jag kunde göra skillnad. Och det var fantastiskt skönt att träffa andra som hade samma ideologi som jag och dessutom slippa föra alla argument på egen hand.
Efter den helgen fick Oliver vara med och kampanja i Borås.
– Jag fick hjälpa till i valstugan bland annat och det var väldigt lärorikt och jag kände att jag verkligen ville satsa på politiken.
Olivers intresse uppmärksammades snart av ungdomsförbundets styrelse och det blev bestämt att han skulle starta en avdelning i Ulricehamn. Och nu börjar han komma igång:
– Vi har fått fem nya medlemmar sedan i höstas och det finns avsatta pengar för en verksamhet här. Tanken är att försöka få med de ungdomar som redan ligger åt höger i sina åsikter. Särskilt dem som inte fått rösta än. Vi ska få dem att förstå att de kan vara med och påverka genom oss.
Oliver tror att många unga uppfattar politik som något trist och tråkigt.
– Och så är det ju inte. Det gäller för mig att få folk att se bortom det. Dessutom är det ju viktigt att vi får in många unga i politiken, annars kan vi som parti få det svårt i framtiden. Nu hoppas jag att vi som grupp ska få träffas och göra små kuliga grejer tillsammans.
I vår ska Oliver kampanja igen. Regionsvalet är den 15 maj och då ska han och hans kompisar ut på skolorna och prata politik. Det blir kul, tycker han.