Släkt & vänner

Karin drömmer om ett liv i ladan

Släkt & vänner Artikeln publicerades

– Jag hoppas jag ska kunna leva på det här, säger Karin Henriksson som inrett sin ladugård i Gullered till ett kafé och en butik.

Det är bara några veckor kvar till Karin Henriksson öppnar sin lada för fika- och handarbetssugna köpare.
– Vi började göra i ordning ladan i december 2009. Då ordnade vi med avlopp, el och sådant. Förra året hade vi snickare här och i höstas målade vi det sista. Nu är det bara varorna kvar, säger Karin.
För några år sedan flyttade Karin och maken tillbaka till Karins föräldrahem i Gullered från några år i ett hus i Brunn. Idén om att öppna ett kafé och en hantverksbutik fanns redan då. Fast då var planen att göra det i Brunn.
– Vi tänkte att om man kan åka till Basta kvarn i Blidsberg, så borde man kunna åka ut till Brunn också.
Men så gick flyttlasset till Gullered och paret fick två barn. Nu har paret återigen kunnat börja fundera på sin idé. Och den här gången blev det möjligt i Gullered, eftersom det ligger en tom ladugård på gården. Att ha arbetsplatsen hemma är praktiskt när man har småbarn, tycker Karin. Det är bara att ta på sig skorna så är man på jobbet.
Nu ska det beställas parasoller, glassbox och det ska bakas fika att ha i frysen. Karin håller också på att fixa med hemsidan, den saknar bara några bilder, sedan är den färdig.
– Det är lite stressigt just nu. Det är mycket som dyker upp i huvudet och som måste fixas med en gång.
– Jag hoppas att vi ska kunna locka in bussar med sällskap här. Jag håller också på att planera för musikkvällar och vi har gjort en barnvagnsvänlig promenadslinga runt gården så vi ska kunna ha tipspromenader och sådant. Till jul hoppas jag kunna ha julmarknad här.
Om tre veckor öppnar Karin sin lada. Många av butikshyllorna är fulla men det saknas en del.
– Ja, nu får jag sätta mig och virka på varje ledig stund så det finns något att sälja också.