Patrik Hjertén

Sommar med Ernst - Mysigt och Enerverande

Patrik Hjertén Artikeln publicerades

I dag var det premiär på Sommar med Ernst. Nu är han på TV4 och konkurrerar på samma tid som Sommartorpet, programmet som gjorde honom till Ernst Kirchsteiger med hela folket. Efter hans halvtrista auktionsprogram, Första, Andra, Tredje, har nu TV4 paketerat in honom i det som vi känner honom bäst, en ny version av Sommartorpet. Visserligen är hans nya program en timme långt och han är på olika platser varje gång, men det är ändå samma skit fast i en annan påse.

Jag tror aldrig jag har sett så mycket av en mediapersons nakna fötter som jag har sett Ernsts. Han är en mjuk och mysig man som har samma livsglädje som en femåring. Jag tror att världen vore en bättre plats om fler personer var som Ernst Kirchsteiger och ändå är han så hurtfrisk ibland att jag får lust att hoppa jämfota på honom.

TV4 använder sitt vanliga koncept av snabba inslag i ett högt tempo. Blinkade du så missade du det. Jag vet inte varför de tror att det är bra men jag vill leta upp producenten och skjuta honom/henne i knäskålarna. Nog undrar säkert vänner av ordning om jag inte är medveten om ett litet knep. Jodå, jag vet, byt kanal.

Och kan ni tänka er att jag gjorde precis det. Jag fick se ett fantastiskt inslag om Venedig i SVT:s Packat och Klart. Jag blev inspirerad och skulle till och med vilja se på en opera i ett Venediskt palazzo, precis som i inslaget. Jag lägger ansvaret i händerna på dig, T. R. Fixa det här nu.