Artiklar om samhälle

Gruppen hade precis fått se uthuset som bland annat inrymmer ett sjuhålsdass med tillhörande bänkar om det var fullt på dasset och man var tvungen att vänta på sin tur. För ulricehamnare Carina Molander Ivarsson var det första gången hon fick spana in hur det såg ut inuti det gamla säteriet. ”Jag är här för att det är så intressant med historia. Jag hade kunnat gå runt mycket längre tid än visningen var, allt var väldigt fint att se” säger hon.
Foto:
Familj 10 mars

Bildspel: Källebacka visades upp för kortväga gäster

– Vi var förvånade över att intresset verkar så stort. Vi har bara annonserat om visningarna på vår...

Alma Tahan studerar till integrationspedagog vid Högskolan i Jönköping och jobbar extra som fritidspedagog. Hon stormtrivs på Dalum skola och berättar att hon ville få ett jobb inom skolan efter att hon flytt till Sverige för att få bättre förståelse för sina egna barns skull. Övre raden: Eleverna Shaam, Ghazal och Isabelle. Undre raden: Majd, Abdul Rahman, Mohammed och Zaid.
Foto:
Ulricehamn 8 mars

Alma om yrkeslivet i Sverige: ”Här kan jag säga ifrån och visa att jag har ett värde”

Alma Tahan från Libanon är 40 år och bor i Ulricehamn med sin man och tre barn på 14, 8 och 7 år. 2013 kom de till...

Män bestämmer och män yttrar sig. Men vad tycker våra kvinnliga lokalpolitiker? undrar Stellan Werling. På bilden de sex kommunalråd/oppositionsråd som har flyttat in i Rådhuset. Från vänster Mikael Dahl (C), Sebastian Gustavsson (M), Roland Karlsson (C), Klas Redin (S), Mikael Levander (NU), Sebastian Gustavsson (M).
Foto:
Debatt 7 mars

Debatt: Därför behövs kvinnodagen

I vår kommun fick vi efter det senaste valet en tydlig påminnelse om att kvinnors erfarenheter och kunskaper inte tas...