Artiklar om personporträtt

De senaste 15 åren har Torbjörn Lidh varit inblandad i ett 30-tal musikalproduktioner. ”Produktionerna är vanligtvis tajta och det är ovanligt att man har råd med fler än en på trummor/slagverk. Därför brukar jag utgå från trummorna och sedan omgärda mig av så många olika slagverk som jag hinner med att spela. Jag sitter så inmurad som jag kan” skämtar Torbjörn Lidh.
Foto:
Ulricehamn 14 maj

Porträtt: Ett yrkesliv styrt av musikintresse

Född i Hulu men uppvuxen i Dalstorp var det primärt bland verktygen – inte musikinstrumenten – som Torbjörn Lidh...

Ulf Jonsson berättar att han verkligen trivts med rollen som kyrkoherde. ”Det är verkligen en bred uppgift. I början brukade jag säga att det innefattade allt från själavårdssamtal till gödselbrunnar. Det har inneburit så många olika möten och att man har stött på så många olika typer av människor”, säger han.
Foto:
Familj 7 maj

Efter 33 år – Gällstads kyrkoherde tackar för sig

1986 eftersöktes en ny kyrkoherde till det som då hette Gällstad pastorat. Positionen innebar att man skulle få...

Stig Nordlund har varit ett fundament i Ulricehamns blåsorkester i 70 år när de har uppträtt på ålderdomshem och gått med i första maj-tåget. i år kommer Stig inte att kunna gå med i tåget men kommer att ansluta senare för att traditionsenligt spela på första maj – där allt började. Bilden är från 2015.
Foto:
Ulricehamn 1 maj

Stig firar sitt 70-årsjubileum med blåsorkestern

Han har spelat för tre kungligheter som besökt stan, använt en tredjedel av sin första vecko-lön för att betala...

I januari i år utsågs Frida Marklund till Årets Fotograf på Elle-galan. ”Det är ett väldigt hedersamt pris eftersom det är det enda i branschen och för att det är en jury som tar fram den nominerade – det är inte något man ansöker om. De var bra tajming för mig med för jag ska precis tillbaka till jobbet efter att ha varit mammaledig och nu börjar folk få upp ögonen för mig igen. Jag tror att det kommer öppna nya dörrar för mig”. FOTO: Jesper Bohman
Familj 11 april

Årets fotograf fick inte plats på gymnasiets fotokurs: ”Jag ringde och tjatade tills läraren ändrade sig”

Med motiveringen ”Det är lekfullt och spontant med hög energinivå i bilden! Hon ser modellen och lyfter...