Villa övertänd på morgonen – ingen misstanke om brott

Röshult Artikeln publicerades
Foto: Pernilla Rudenwall

En villa i Ängabo, nära Röshult söder om Ulricehamn, brann ner till grunden under måndagsmorgonen.

– Inget tyder på att någon bodde där, berättar Bo Sandström, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Larmet om branden kom klockan 04.50 på måndagsmorgonen. Ett tidningsbud ska ha slagit larm, men branden uppgavs redan då ha varit fullt utvecklad.

Räddningstjänst, polis och ambulanspersonal skickades till platsen, ingen fördes till sjukhus.

– Den kommer att brinna ner. Vi kommer att ha bevakning där. Den är redan så utbrunnen att det inte är något vi kan göra åt det, berättade Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund klockan 05.45.

Villan brann ner till grunden på måndagsmorgonen.
Foto: David Skarland
Villan brann ner till grunden på måndagsmorgonen.

Var det någon hemma när det började brinna?

– Initial uppfattning är att det inte ska bo någon där. Men det är inte bekräftat än, utan polis är på plats och gör efterforskningar. Vi kan inte gå in och leta där när det brinner så kraftigt.

Räddningstjänstenheter från Vegby och Ulricehamn deltog i insatsen, som avbröts vid 09.15

– Det är bara en glödhög kvar nu, berättade Bo Sandström, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund klockan 09.20.

– En granne håller koll. Inget tyder på att någon bodde där, det var ett hus som renoverades.

Enligt Jörgen Lidén, stationsbefäl vid polisen i Borås, kommer det inte att skrivas någon polisanmälan efter branden. Det kommer heller inte brandorsaken att fastställas.

– Ägarna höll på och renoverade och var på plats senast i lördags. Det är oklart vad som orsakade branden men det blir ingen utredning i ärendet eftersom det inte finns någon misstanke om brott, säger han.

Foto: Pernilla Rudenwall
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.