Snöbudget redan överskriden

Nyheter Artikeln publicerades

Ulricehamns energi har fått 5,5 miljoner kronor från kommunen för snöröjning under år 2010. Men notan är redan uppe på 6 miljoner.

Det ska jämföras med 2009 då snöröjningen kostade 3,5 miljoner kronor.
Det är kommunens energibolag som ansvarar för snöröjningen och Jerker Larsson, ansvarig för entreprenad och värme, säger att de ökande kostnaderna inte är ett problem eftersom energibolaget har en bra dialog med kommunen om snöröjningen och dess kostnader.
– Om detta förs hela tiden en dialog med kommunen så att kommuninvånarna garanteras en lika bra snöröjning även resten av året.
Ursprungligen var kommunens anslag för vinterväghållningen på 3,5 miljoner kronor. Detta ska enligt Jerker Larsson täcka energibolagets samt de inhyrda entreprenörernas kostnader. Dessutom ska det räcka till alla vägsamfälligheternas arbete ute i de mindre orterna.
På grund av att den förra vintern var mycket sträng behövdes ett tillskott på ytterligare två miljoner. Men eftersom det även nu på förvintern har varit mer snö än vanligt har även detta tillskott ätits upp.
Vad slutnotan hamnar på om en månad är förstås omöjligt att gissa.
– Ett rejält snöfall kostar ungefär 200 000, det beror lite på hur många sådana det blir, säger Jerker Larsson som också vill tacka för alla positiva samtal och brev från kommuninvånare om snöröjningen.