Annons
Nyheter

Nästan tre promille på motorcykel

Med 2,77 promille i kroppen körde 50-åringen motorcykel på riksväg 40 i september. Den berusade passageraren bak på cykeln ska ha varit ytterst nära att trilla av.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2013

Mannen, som bor i Ulricehamns kommun, åtalas för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Efter tips från allmänheten försökte en polispatrull få stopp på ekipaget på riksväg 40. Motorcykeln hade då i hög hastighet vinglat över vägbanan, gjort farliga omkörningar och varit ytterst nära att köra omkull då motorcykeln fick sladd. Vittnen har också observerat att den berusade passageraren, bak på motorcykeln, svävat i livsfara då han varit nära att trilla av i hög fart.

50-åringen försökte undkomma polisen genom att köra ifrån dem. Nu, en och en halv månad senare, har lagens långa arm nått mannen. Åklagaren skriver i stämningsansökan att mannen "gjort sig skyldig till grov oaktsamhet samt visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv".

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons