Vois borgmästare Thomas Mwatela och Ulricehamns kommunalråd Lars Holmin hade mycket att prata om.

Deponi och möten för Voidelegation

Nyheter 2012-03-01 | Uppdaterad 2012-03-01

Kanske kan vi exportera lite solvärme till er, svarade en huttrande borgmästare Thomas Mwatela på frågan om vad Voi kan lära Ulricehamn.Skämt åsido, så finns det en del annat tillade han och kommunalrådet Lars Holmin när de besökte Övreskog återvinningscentral som en av punkterna när delegationen från Voi är i Ulricehamn i veckan.
– Voi är omgivet av nationalparker, kanske har vi något att lära er där, sade han som ett exempel.
Och Lars Holmin sade att gästerna från Voi ställde frågor om sådant som han och de andra i kommunledningen tidigare inte hade tänkt på. Därmed får ulricehamnarna nya perspektiv på sin verksamhet.
Thomas Mwatela hoppas också att de som besökare ska lära sig mycket i Ulricehamn, som till exempel om avfallshantering, nu när de besöker Övreskog. De hade även, som ett annat exempel, talat om hur Ulricehamn har kommunala bolag och att de kanske vore något för dem att ta efter.
Men än så länge är de i inledningsfasen av projektet. Därför är det en del möten nu, där de diskuterar vad de konkret ska ägna sig åt.
Det var i september förra året som Voi och Ulricehamn inledde ett utbyte som en del av något som heter Kommunala Partnerskapsprogrammet och som finansieras av Sida.
Syftet är att programmet ska stärka båda parter genom erfarenhets- och kunskapsutbyte. Voisamarbetet är också en del av Ulricehamns kommuns engagemang genom Millenniekommun. Målet är att arbeta med demokratiutveckling och lokala miljöutmaningar.
Förutom möten och besök på Övreskog står det på agendan att besöka Lassalyckan och Ulricehamn ski center innan delegationen åker hem igen på fredag.
Det är borgmästare Thomas Mwatela, vice borgmästare Priscilla Mwangeka, kommunchef Bakari Phile och ekonomichef/koordinator Kathulu Muata som är här.
Tidigare har en delegation från Ulricehamn med bland annat de båda kommunalråden varit i Voi.
Huvudnyheter just nu

Grävmaskin bärgad ur sjön

Nyheter [Uppdaterad i dag 16:50]

Den fjorton ton tunga grävmaskinen som ramlade i sjön under tisdagsmorgonen är nu bärgad. Så fort räddningstjänstens dykare hade fått kedjorna på plats lyftes maskinen ur sjön.

Live-published photos and videos via ShootitliveSe fler bilder från Västgötaloppet

Sport [I dag 14:03]

Här bjuder UT på bildspel från Västgötaloppet.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Mest läst på ut.se


Nyheter

Missa inte sommarbilagan

Med Ulricehamns Tidning lördagen den 7 juni följde en 56-sidig bilaga om det som händer i Ulricehamn och Tranemo i sommar.
Ur innehållet bland annat:
• Intervju med E-type inför Uport
• Mer dans i Kärragärde laa
• Glasgiganter på Glasets hus
• Läsarnas Bilder av kallbadhuset
• Stor kalender för sommarens händelser
Missade du sommarbilagan? Inga problem, den finns fortfarande att hämta på flera ställen runt om i Ulricehamn. Bland annat på UT:s redaktion.
Mycket nöje i sommar.
Erik Jullander
Nyhetschef, Ulricehamns Tidning