Annons
Nyheter

Bygdens lucia kröntes av Leif Mannerström

Han är inte mycket för att förändra mattraditionerna runt jul, Leif Mannerström, berättade han när han krönte Ulricehamnsbygdens lucia 2014, Mathilda Carlström.
Nyheter • Publicerad 16 december 2014
Amanda Lindahl fick ta emot Årets idrottare av UT:s platschef och ansvarige utgivare Henrik Ericksson.
Amanda Lindahl fick ta emot Årets idrottare av UT:s platschef och ansvarige utgivare Henrik Ericksson.Foto: Anette Westerlund
Ulricehamnsbygdens lucia 2014 kröntes av Leif Mannerström.
Ulricehamnsbygdens lucia 2014 kröntes av Leif Mannerström.Foto: 

Det var lucia nummer 48 som kröntes i samarbete mellan UT och Lions i söndags på rådhusets trapp på Stora torget, berättade Lions president Nils-Åke Karlsson. Han pratade också om vikten av att engagera sig och samla in pengar till behövande runt om i världen:

– Det kan hända att man tänker ”inte en insamling till”, men då ska man komma ihåg att vi fortfarande lägger mer pengar på lördagsgodis än till välgörande ändamål.

Annons

När han talat färdigt kom Tvärreds mest kände kock – som konferencieren Urban Zander presenterade honom som – in på podiet för att kröna Mathilda Carlström. Han höll ett tal, också han, som handlade om behövande runt om i världen, men samtidigt om hans nya grannar, de syriska flyktingarna på asylboendet i Tvärred.

UT:s Henrik Ericksson fanns också på plats för att kröna årets idrottare, Amanda Lindahl. Han gjorde en kort intervju med henne, i vilken hon berättade om hur hon förbättrat den egna prestationen under året, och fördelarna med att hålla på med en sport som hon kan utöva tillsammans med jämnåriga och äldre:

– Alla kan vara med. Oavsett ålder och satsning. Det är roligt.

Ulricehamnsbygdens luciafölje framförde Sankta lucia, Se hur lucia med tusende stjärnor, med flera. Men någon dans på podiet blev det inte:

– Nej, det gick inte, säger Matej Dujakovic.

Luciaföljet har det stora arbetet bakom sig, med fler framträdande än någonsin, men snart är deras arbete över och de får ta av sig de vita kläderna för den här gången.

Programmet

? Sankta lucia

? Se hur stjärnor med tusende stjärnor

? Staffan stalledräng

? Det strålar en stjärna

? Trumpetsolo, Bella Notte

? Så mörk är natten

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons