Lokala nyheter

Varnar för nummerbluff

Ulricehamn Artikeln publicerades

Brevet från ”nummerupplysningen” kan vid en snabb titt se seriöst ut. Men egenföretagare Ingemar Hultin i Limmared anade oråd direkt och har därför överlämnat försändelsen till polisen, samtidigt som han vill varna andra.

Brevet, som skickas ut med papperspost, vänder sig till företagare. Det handlar om ett så kallat ”Förtursexponeringserbjudande” där man uppmanas att fylla i sina kontaktuppgifter som namn och adress.

En tätskriven A4-sida bifogas. I den svårgenomträngliga textmassan finns en skrivning som innebär att det i själva verket handlar om en beställning till en årskostnad av 5 895 kronor. Ett bifogat svarskuvert medföljer. Nummerupplysningen.se är baserat i Tallin i Estland.

Redan i somras varnades för utskickat, via sajten Driva eget. Man går nu ut med en ny varning. Risken är att man fastnar i ett kostsamt, tvåårigt avtal, utan att vara medveten om det.

– För mig var det uppenbart att det handlar om bluff, säger Ingemar Hultin. Men den som bara hastigt tittat på skrivelsen, kan luras att tro att det är seriös. Det kan vara lätt att missta sig på vad det handlar om och missa att kravet på betalning för den som skriver under, säger Ingemar Hultin.