Lokala nyheter

Över 800 sprang i årets UT-milen

Ulricehamn Artikeln publicerades
Yngsta deltagaren?
Foto:Sandra Wennergren
Yngsta deltagaren?

UT-milen i dag var det fjärde i ordningen och lockade 840 anmälda löpare, både vuxna och barn. Några klagade lite på blåsten efteråt men annars var det ett idealiskt löparväder.

Förra året var det varmt och gassande sol på UT-milslöpare och publik. Den här gången såg himlen istället oroväckande grå ut på förmiddagen. Strax innan allt skulle sätta igång tittade solen dock fram men det bjöds ändå inte på någon större värme, något löparna säkert var glada över.

Hundratals människor samlades ändå i Grodparken, både de som ämnade vara med i ett lopp och de som var där bara för att heja på.

Efter att stavgångarna satts igång med en ljudlig smäll var det barnens tur. Det 700 meter långa Grodsprånget lockade 245 springsugna barn. Nytt för i år var att loppet var uppdelat i två klasser. Först sprang de som var mellan 0-5 år och när sista unge var i mål var det dags för dem som var 6 år och äldre. Före loppen höll grodan med medhjälpare i uppvärmningen för alla barn.

Ett av de laddade barnen var Tekla Svenningsson, 3 år.

– Det blir kul, för jag ska springa långt, säger hon.

Niklas Svenssons döttrar Svea, 3 år, och Stina skulle också springa Grodsprånget. 6-åriga Stina är rutinerad, det var tredje gången hon var med. För lillasyster Stina, 3 år, var det debut. Men båda verkade se framemot att snart få ge sig i väg. Pappa Niklas skulle springa fem kilometer men kände sig inte helt nöjd med dagsformen.

– Jag är anmäld via mitt jobb Emballator, men jag har varit sjuk och ätit penicillin. Jag räknar ändå med att springa på runt 25 minuter, säger Niklas Svensson.

En bit bort var ett bord laddat med vatten, saft, bananer och kexchoklad. Några löpare ville ta en banan innan loppen men det stoppade funktionärerna Åsa Larsson, Per Holmberg och Henrik Holgersson.

– Det här är jätteroligt. Speciellt för oss som står här mitt i allt, säger Åsa Larsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.