Lokala nyheter

Nya Circle K siktar på dygnet runt-öppet

Ulricehamn Artikeln publicerades
Stationen på bilden är ett exempel på hur en Cirkle K-station kan se ut och behöver inte likna hur en eventuell anläggning i Ulricehamn kan komma att se ut.
Foto:Cirkle-K
Stationen på bilden är ett exempel på hur en Cirkle K-station kan se ut och behöver inte likna hur en eventuell anläggning i Ulricehamn kan komma att se ut.

Det blir troligen en dygnet runt-öppen anläggning som Circle K kommer att öppna vid Ubbarp, mitt emot blivande Ica Maxi.

När detaljplanerna inför kommande etableringar vid norra infarten till Ulricehamn nu har vunnit laga kraft, är det inte bara Ica utan även övriga aktörer som förbereder kommande etableringar.

Circle K, som före detta Statoil heter sedan 1 maj i år, planerar för en anläggning invid motorvägen vid Ulricehamn så snart som möjligt.

– Egentligen hade vi velat vara igång redan i höstas, då motorvägen invigdes, säger Dan Petersson, etableringsansvarig vid Circle K.

Samtidigt som en arkeologisk slutundersökning av området görs nu i sommar, kommer planeringen av den kommande anläggningen att göras.

Det blir en fullservicestation med butik, försäljning av drivmedel för både person- och lastbil samt biltvätt.

Profilen vad gäller öppettider är ännu inte bestämd.

– Men det lutar mot att det blir en dygnet runt-öppen anläggning. Med placeringen invid motorvägen ser vi att det finns grund för lönsamhet med en sådan inriktning, säger Dan Petersson.

Uppskattningsvis kommer det att behöva anställas 15-20 personer vid den nya drivmedelsanläggningen.

Bygglov kommer att sökas, så fort förutsättningarna för detta är klara. Det handlar bland annat om markköp samt att den arkeologiska undersökningen är klar.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu är på gång med en etablering i Ulricehamn. Ända sedan det vara klart att det skulle bli en motorväg har vi velat detta, säger Dan Petersson.

– Därför ser vi fram emot att kunna öppna. Vi vet att det är ett bra läge, så vi har stora förhoppningar på den blivande anläggningen.