Lokala nyheter

Julpynt ett steg längre

Ulricehamn ,
När UT efterfrågade udda juldekorationer kom den här bilden från Linda på ett par röda julskridskor. "Försäljaren på Ulricehamns färghandel såg minst sagt frågande ut när jag ville ha röd färg att måla skridskor med", skriver hon.
Foto:
Modegaraget har en något udda kreation i sitt skyltfönster – nämligen en klänning gjord av granris. Att den har dragit blickarna till sig kan Madeleine Sjöberg intyga. – Jag har fått massor av kommentarer. Många tar bilder och tycker att det var kreativt och säger att de inte sett något liknande tidigare, säger hon. Det var Madeleine, hennes man och en kompis som skapade den något obekväma klänningen som är uppbyggd med hönsnät, granris och mossa. Bygget tog några timmar och var inte helt enkelt eftersom de bara hade en bild att gå på och ingen beskrivning. – Jag såg en bild på en likadan för något år sedan och ville testa att göra en själv. Men det tog ett tag att övertala min man. Som tur är har jag ett tag på mig att fundera på hur jag ska bräcka det till nästa jul, säger Madeleine. Granklänningen har även figurerat i riksmedia och nu hoppas Madeleine bara att den håller fram till jul. – Vi har lacksprejat den och det håller nog så länge vi inte petar på den...
Foto:
En närmare tre meter hög däckgran syns på Rönnåsens industriområde. Det är ägaren till företaget Däckcenter i Ulricehamn, Jimmy Öberg, som sett till att gummigranen byggts upp. ”Jag har inspirerats av andra däckfirmor som gjort liknande byggen och i år blev det av” berättar Jimmy. Traktordäck är stommen och sedan smalnar skapelsen av med personbilsdäck, truckdäck och i toppen tronar en fälg. I februari räknar Jimmy Öberg med att verksamheten ska vara helt överflyttade till Rönnåsen.
Foto:
Virkade adventsljus, på en kaktus, hör sedan länge till jultraditionen på Ulricehamns Tidnings redaktion. Vilket nog är lite udda. Glad andra advent!

Artikeln publicerades 5 december 2016.

En del tar det där med julpynt och julprydnader ett steg längre. Eller vad sägs om en däckgran och en granklänning? Vad har du för rolig och udda juldekoration? Skicka in en bild till red@ut.se.