Lokala nyheter

Full fart bland bokhyllorna

Ulricehamn Artikeln publicerades
Bronja Novak Lindblad och Pia Nordin
Foto:Pernilla Rudenwall Petrie
Bronja Novak Lindblad och Pia Nordin

Det blev en ovanlig lördagseftermiddag på Ulricehamns stadsbibliotek. För efter stängningsdags så var det dags för Bokronden, en föreställning av Embla dans & teater och som i hög grad involverade åhörarna.

Bland böcker och hyllor, mysiga fåtöljer och skrivbordslampor går två entusiastiskt dansande bibliotekarier sin bokrond, skriver man i sitt programblad och mot det finns inte mycket att invända.

Den två kvinnor starka ensemblen, Bronja Novak Lindblad och Pia Nordin, tog besökarna med på en rundtur i biblioteket, där de fick se och höra saker som den ordinarie bibliotekspersonalen vanligtvis inte informerar om. Eller visar genom akrobatiska övningar.

Arrangör är Ulricehamns kommun genom Kultur och fritid.

– Vi har två evenemang per termin här på stadsbiblioteket och detta var det andra för hösten, säger Anna–Lena Johansson, enhetschef bibliotek, och som är med i den grupp som väljer ut programmen.

– Kriterierna är att det skall vara av god kvalitet och ha barn som målgrupp. Alla föreställningar passar inte alla åldrar så vi försöker se till så det blir något för alla under året.

Det var inte någon rusning efter biljetter till föreställningen men att det skulle bero på tidpunkten tror inte Anna–Lena Johansson.

– Lördag eftermiddag har visat sig vara en jättebra tid för teater på biblioteket för vi har många gånger mellan 50 och 60 barn på föreställningarna och det är ungefär vad som får plats. Att det blev lite färre den här gången kan bero på olika saker och man vet aldrig i förväg hur det kommer att bli.

De som nu var på plats fick i alla fall vara med om en omväxlande och ovanlig promenad mellan bokhyllorna och verkade definitivt uppskatta föreställningen Bokronden.