Från sovrummet till Grammisgalan. Patrick Marquardt skriver och spelar in sin musik hemma.

Nomy nominerad till en Grammis

Kultur & nöje 2010-12-20 | Uppdaterad 2010-12-20

– Det absolut största som hänt i min musikkarriär.
Så säger Patrick Marquardt efter att blivit nominerad till en Grammis.


FAKTA

Iamamiwhoami - Ett elektroniskt musik- och filmprojekt har genom sin virala spridning blivit mycket omtalat i sociala medier.

Johnossi - För sitt skapade av en serietidning och en tillhörande iPad/iPhone-applikation samt engagerade sina fans i tävlingar via sociala medier.

Magnus Weideskog - Genom att blogga sig till en publik, och med framgång lanserat sig på Youtbe, har han tagit sig från sovrummet i Hässelby till Hollywood.

Nomy - Nomy har via hemmastudion spridit sin musik brett via digitala distributionskanaler, sociala medier och har med det klättrat upp på streaminglistorna i Sverige.

Robyn - Har på ett egensinnigt sätt brutit mönster, bland annat med den interaktiva videon för ”Don’t fucking tell med what to do” som skapades tillsammans med fans via Twitter.


Patrick Marquardt har gjort musikkarriär via nätet under sitt artistnamn Nomy. Han gör all sin musik på dator och spelar in hemma i sin egen sängkammare.
Ulricehamnaren som nu är stationerad i Jönköping når miljoner lyssnare, bland annat via Spotify. Han har i stor utsträckning använt sig av sociala nätverk för att nå ut med sin musik.
Det är just för sitt nytänkande och utnyttjande av den nya tekniken som Nomy nominerats till en Grammis. Patrik är nominerad i kategorin Årets innovatör, tillsammans med bland annat Robyn.
– Man kan lugnt säga att vi inte jobbar riktigt på samma premisser, jag och Robyn. För mig är nomineringen en helt underbar bekräftelsegrej, säger Patrick Marquardt.
UT hälsade på hemma hos Patrick i december förra året. Sedan dess har det hänt en hel del.
– Det har rusat i väg kan man säga. Jag fick in ett album på tionde plats på världstopplistan hos Spotify. Det har skapat större uppmärksamhet kring mig som artist. Nu i december har jag släppt en ny skiva med rockigare material som jag säljer via min hemsida. Jag tycker att det är det bästa jag gjort och den kommer antagligen finnas på Spotify också under inledningen av nästa år.
Innovativ digital distribution och nya tankar om marknadsföring i all ära. Patrick "Nomy" Marquardt vill ändå lyfta fram en annan egenskap som ligger bakom Grammisnomineringen.
– Ingen blir stor på nätet utan att ha något att komma med. Bra musik är grunden även där. Jag är jättenöjd med det jag åstadkommit hittills, säger Patrick.
Grammisgalan hålls på Kungliga operan i Stockholm den 17 januari.
Huvudnyheter just nu

Fler bilder från Betlehem

Nyheter [I går 06:15]

Se fler bilder från Betlehem. Alla bilder av Pernilla Rudenwall Petrie.

Live-published photos and videos via ShootitliveJust nu

Sommarläsning 2011

UT har under våren och försommaren givit ut en bilaga med temat Änglagårdsbygd och en sommarbilaga. Är du turist eller vill du hitta nya smultronställen i din hembygd är det här rätt läsning för dig. UT bjuder alla nätläsare på gratis digital visning av bilagorna.


Kultur & nöje

Webb-TV: Alla artister på Rotarygalan

Trycket var stort på biljetter till Rotarys välgörenhetsgala med lokala artister. För alla som inte kom in, och för de som vill minnas tillbaka, har UT samlat ett smakprov från alla artister.