Jubileumsskratt i Gällstad

Kultur & nöje 2011-01-07 | Uppdaterad 2011-01-07

Med enbart eget material att luta sig mot hade den jubilerande Gällstadrevyn premiär på onsdagskvällen inför ett som vanligt fullsatt Åvalla.


BILDSPEL


Det har gått 20 år sedan den första Gällstadrevyn såg dagens ljus och på trettondedagsaftonen var det dags för premiär på den 15:e upplagan. Alltså ett dubbelt jubileum för det glada gänget i kulturföreningen Kulpåscen.
Till årets revy hade man valt att använda helt egetproducerat material och självklart så handlade det mesta om lokala företeelser såsom Lassalyckan, kommunpolitiker och mc–veteraner. Men även en liten bit internationell dramatik, rikspolitik samt Sjuhäradssportens Staffan Kulneff kunde rymmas under den två timmar långa föreställningen.
Där andra akten som vanligt var en sammanhängande historia och där handlingen den här gången kretsade runt ett lokalt dansband.
Ibland var det lite långt mellan gapskratten, men över lag så var det en riktigt trevlig kväll på Åvallagården där det så klart också fanns flera riktiga höjdare.
För en utförligare recension så hänvisas till UT:s papperstidning på lördag.
Huvudnyheter just nu

Motorer och musköter på Kulturarvsdag

Nyheter [Uppdaterad 2014-09-14]

Under söndagen arrangerades hundraårsjubiluem för vatten och avlopp samt Kulturarvsdagen nere vid hamnen. UT var där och tog bilder.

Live-published photos and videos via ShootitliveJust nu

Sommarläsning 2011

UT har under våren och försommaren givit ut en bilaga med temat Änglagårdsbygd och en sommarbilaga. Är du turist eller vill du hitta nya smultronställen i din hembygd är det här rätt läsning för dig. UT bjuder alla nätläsare på gratis digital visning av bilagorna.


Kultur & nöje

Webb-TV: Alla artister på Rotarygalan

Trycket var stort på biljetter till Rotarys välgörenhetsgala med lokala artister. För alla som inte kom in, och för de som vill minnas tillbaka, har UT samlat ett smakprov från alla artister.

Mest läst på ut.se


Nyheter

Missa inte sommarbilagan

Med Ulricehamns Tidning lördagen den 7 juni följde en 56-sidig bilaga om det som händer i Ulricehamn och Tranemo i sommar.
Ur innehållet bland annat:
• Intervju med E-type inför Uport
• Mer dans i Kärragärde laa
• Glasgiganter på Glasets hus
• Läsarnas Bilder av kallbadhuset
• Stor kalender för sommarens händelser
Missade du sommarbilagan? Inga problem, den finns fortfarande att hämta på flera ställen runt om i Ulricehamn. Bland annat på UT:s redaktion.
Mycket nöje i sommar.
Erik Jullander
Nyhetschef, Ulricehamns Tidning