Cecilia Andén, Annelie Karlsson, Bengt Henningsson, Morgan Bodin och är på ett spinningcenter. Cyklarna ser dock ut på ett lite annorlunda sätt. Inte bara under repetitionerna.

Gällstad spelar revy om vatten

Kultur & nöje 2008-12-08 | Uppdaterad 2008-12-08

– Man kan säga att den har anknytning till vatten på olika sätt, säger Gällstarevyns Morgan Bodin om årets upplaga som har premiär på trettondagsafton.Kan det vara revy nummer 14 i ordningen, som spelas i början av nästan år? Nja, revygänget som repeterar i Åvallagården under söndagen är osäkra. Efter en lång diskussion bestämmer de sig för att det är nummer 14. Troligen. Och i upplägget är den 14:e lik de andra 13. Första akten är nummerrevy och andra akten är mer sammanhängande. Politikerna får sig en släng av sleven i de helt och hållet hemmaproducerade texterna.

– Vi träffades och började spåna en gång före semestern och sedan har texterna ramlat in. Den här gången hade vi så mycket material att allt faktiskt inte kom med. Det är andra gången det händer, att vi inte behöver ta in köpt material, säger Morgan Bodin.

Nu intensifieras arbetet med revyn och går från tre repetitionstillfällen per vecka till betydligt tätare repetitionsintervaller under mellandagarna så att allt skådespeleri sedan sitter helt till premiären på trettondagsafton.

– Nytt för i år är att vi fått förstärkning från Grönahögsrevyn, Åsa Evertsson Lind, säger Morgan Bodin.

I övrigt utlovas många glada skratt, bra musik och sång.

Varför ska man gå och se revyn i år?

– För att det blir fruktansvärt roligt och att den här revyn är minst lika bra som den förra.
Huvudnyheter just nu

Fler bilder från Betlehem

Nyheter [2014-12-18]

Se fler bilder från Betlehem. Alla bilder av Pernilla Rudenwall Petrie.

Live-published photos and videos via ShootitliveJust nu

Sommarläsning 2011

UT har under våren och försommaren givit ut en bilaga med temat Änglagårdsbygd och en sommarbilaga. Är du turist eller vill du hitta nya smultronställen i din hembygd är det här rätt läsning för dig. UT bjuder alla nätläsare på gratis digital visning av bilagorna.


Kultur & nöje

Webb-TV: Alla artister på Rotarygalan

Trycket var stort på biljetter till Rotarys välgörenhetsgala med lokala artister. För alla som inte kom in, och för de som vill minnas tillbaka, har UT samlat ett smakprov från alla artister.