Annons
Kultur

Musikalisk tidsresa i ny show från Skoglunds

Med en gästartist och en musikalisk tidsresa återkommer Rickard och Maria Skoglund till Folkets hus med sin show i höst.
Ulricehamn • Publicerad 30 augusti 2018
Jens Norrlander från Bar Prego tillsammans med Rickard och Maria Skoglund. Bilden togs inför The Show i mars. Snart är det dags igen.
Jens Norrlander från Bar Prego tillsammans med Rickard och Maria Skoglund. Bilden togs inför The Show i mars. Snart är det dags igen.Foto: Pernilla Rudenwall

Det mångsidiga paret Skoglund har sedan de etablerade sig i Ulricehamn också blivit en allt större del av det lokala kulturlivet. De undervisar skolelever, producerar teater, leder evenemang, håller i allsång och gör företagsevent.

I mars hade de premiär för The Show på Folkets hus i Ulricehamn. Tillsammans med musikerna bjöd de på musik, allsång, humor och personliga reflektioner.

Annons

Nu är det alltså dags för en ny show med samma upplägg.

– Nu gör vi en musikalisk tidsresa. Första akten kommer börja i 30-, 40-talet någonstans. Vi kommer landa lite i varje epok och plocka upp saker som har med musiken att göra. Just nu sitter jag och klurar på 60-talet där vi kommer ha ett folkparkstema, säger Rickard Skoglund.

Sedan blir det till exempel powerballader från 80-talet, pojkband från 90-talet och Aviciihits.

En stor nyhet är att Lukas Meijer är gästartist. Den tidigare ulricehamnaren vann Polens melodifestival med låten Light Me Up. Den låten och några till kommer han framföra under showen.

– Det här blir hans första framträdande lokalt i Ulricehamn efter att han blivit artist mer på riktigt. Det kommer bli skitkul. Han kommer dimpa ner någonstans i första akten och köra sin hit och några låtar till.

Ytterligare en nyhet är att det blir mer eget och nyproducerat material.

– Vi körde två egna låtar förra året och nu kommer vi köra några till.

Sedan blir det en andra akt.

– Då släpper vi lite grand snacket och river av en hitkavalkad. Förra året ställde sig folk upp och började dansa sedan stod de där i 45 minuter. Det blev som ett dansgolv.

Precis som förra året samarbetar men med Bar Prego vad gäller maten. Datumet är den 29 september och platsen är Folkets hus.

Annons

Än så länge är det bara en föreställning planerad.

– Det hade varit kul att göra några till. Vi börjar så här. Blir det bra tryck och vi upptäcker att vi har någon fredag eller lördag ledig kanske vi provar igen.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons