Kultur & nöje

Se och lyssna på Lukas Meijer och No Sleep For Lucy som är radionominerade till rockpris

Kultur & nöje Artikeln publicerades

Ulricehamnaren Lukas Meijer är sångare i rockbandet No Sleep For Lucy. Trion kan efter jul få utmärkelsen årets genombrott i Bandit Rock Awards. Bandets senaste video finns i artikeln.

Lukas Meijer lämnade för sex år sedan Ulricehamn för lärarstudier i Uppsala. Han lämnade också en hockeykarriär för att bredvid studierna satsa på musiken.
Den senare satsningen har givit resultat. Lukas band No Sleep For Lucy har nyligen nominerats som ett av fem band till priset för årets genombrott i Sverige. Det är radiokanalen Bandit som står bakom tävlingen.
– Det är väldigt stort för oss. Det här är de finaste utmärkelserna inom rockmusiken i Sverige och vi är lite förvånade över nomineringen, säger Meijer.
Förutom sångaren Lukas Meijer ingår också Kristoffer Sjökvist på bas och Christian Rabb på gitarr i No Sleep For Lucy. Lukas Meijer beskriven bandets stil med termen arenarock.
– En inte helt enkel genre i Sverige så det gäller att ta de chanser som ges. Det här priset är en sådan chans, säger han.
Spelar du musik på heltid?
– Nej, jag jobbar som lärare här i Stockholm. Egentligen kan man nog säga att jag har två jobb. Lärarjobbet på dagarna och musiken på kvällar och helger. Än så länge går det bra. Det gör ju det så länge det är roligt.
Är det lättare att göra musikkarriär i Stockholm än i Ulricehamn och Uppsala där du bott tidigare?
– Ja, det måsta jag säga. Här finns kontakterna och det är sådana som behövs för ett band som vill ta sig upp till en professionell nivå. Vi har lite på gång utomlands och innan sommaren ska vi släppa ett fullängdsalbum. Det är roligt att det händer saker.

Se och lyssna på No Sleep For Lucys singel Closure.