Kultur & nöje

Nomy nominerad till en Grammis

Kultur & nöje Artikeln publicerades

– Det absolut största som hänt i min musikkarriär.
Så säger Patrick Marquardt efter att blivit nominerad till en Grammis.

Patrick Marquardt har gjort musikkarriär via nätet under sitt artistnamn Nomy. Han gör all sin musik på dator och spelar in hemma i sin egen sängkammare.
Ulricehamnaren som nu är stationerad i Jönköping når miljoner lyssnare, bland annat via Spotify. Han har i stor utsträckning använt sig av sociala nätverk för att nå ut med sin musik.
Det är just för sitt nytänkande och utnyttjande av den nya tekniken som Nomy nominerats till en Grammis. Patrik är nominerad i kategorin Årets innovatör, tillsammans med bland annat Robyn.
– Man kan lugnt säga att vi inte jobbar riktigt på samma premisser, jag och Robyn. För mig är nomineringen en helt underbar bekräftelsegrej, säger Patrick Marquardt.
UT hälsade på hemma hos Patrick i december förra året. Sedan dess har det hänt en hel del.
– Det har rusat i väg kan man säga. Jag fick in ett album på tionde plats på världstopplistan hos Spotify. Det har skapat större uppmärksamhet kring mig som artist. Nu i december har jag släppt en ny skiva med rockigare material som jag säljer via min hemsida. Jag tycker att det är det bästa jag gjort och den kommer antagligen finnas på Spotify också under inledningen av nästa år.
Innovativ digital distribution och nya tankar om marknadsföring i all ära. Patrick "Nomy" Marquardt vill ändå lyfta fram en annan egenskap som ligger bakom Grammisnomineringen.
– Ingen blir stor på nätet utan att ha något att komma med. Bra musik är grunden även där. Jag är jättenöjd med det jag åstadkommit hittills, säger Patrick.
Grammisgalan hålls på Kungliga operan i Stockholm den 17 januari.