Kultur & nöje

Gällstad spelar revy om vatten

Kultur & nöje Artikeln publicerades

– Man kan säga att den har anknytning till vatten på olika sätt, säger Gällstarevyns Morgan Bodin om årets upplaga som har premiär på trettondagsafton.

Kan det vara revy nummer 14 i ordningen, som spelas i början av nästan år? Nja, revygänget som repeterar i Åvallagården under söndagen är osäkra. Efter en lång diskussion bestämmer de sig för att det är nummer 14. Troligen. Och i upplägget är den 14:e lik de andra 13. Första akten är nummerrevy och andra akten är mer sammanhängande. Politikerna får sig en släng av sleven i de helt och hållet hemmaproducerade texterna.

– Vi träffades och började spåna en gång före semestern och sedan har texterna ramlat in. Den här gången hade vi så mycket material att allt faktiskt inte kom med. Det är andra gången det händer, att vi inte behöver ta in köpt material, säger Morgan Bodin.

Nu intensifieras arbetet med revyn och går från tre repetitionstillfällen per vecka till betydligt tätare repetitionsintervaller under mellandagarna så att allt skådespeleri sedan sitter helt till premiären på trettondagsafton.

– Nytt för i år är att vi fått förstärkning från Grönahögsrevyn, Åsa Evertsson Lind, säger Morgan Bodin.

I övrigt utlovas många glada skratt, bra musik och sång.

Varför ska man gå och se revyn i år?

– För att det blir fruktansvärt roligt och att den här revyn är minst lika bra som den förra.