Rebecka Nilsson och Ida Claesson spelar två kaxiga ungdomar, 1600-tals huliganer, nästan.

Romeo och Julia blir årets pjäs på Torpa

Just nu 2010-05-24 | Uppdaterad 2010-05-24

Ännu en gång spelas en Shakespeareklassiker som sommarteater vid Torpa stenhus.Årets föreställning blir en egen variant av världens mest berömda kärlekshistoria, den mellan Romeo och Julia.
Den som inte känner till handlingen får här en kort, mycket kort, resumé:
Romeo och Julia tillhör varsin italiensk släkt som i många generationer varit i fejd med varandra, dödsfiender helt enkelt. Passion drabbar emellertid blint, och det är så kärleken mellan de båda uppstår. Detta ses inte med mildhet och fördragsamhet av släktingarna. Det blir en del förvecklingar, dueller och slutligen dör de båda. Någon happy end blir det inte.
Detta må låta mycket dystert och sorgligt, men i Torpaversionen blir det enligt ensemblen på följande vis:
”Vi spelar vår version av Romeo & Julia med fart, kärlek, humor och med mängder av musik. Vi vill rycka med åskådaren i det livsflöde som gör det möjligt att välja nya vägar och skriva ny historia - om vi vill. ??Precis som Shakespeare själv är Romeo & Julia för alla tider.
De träffas - de blir blixtförälskade - och på fem dagar utspelas en bländande vacker, passionerad, men också dramatisk, humoristisk, temperamentsfull och unik historia som fängslat världen i över 400 år.??
Regiansvaret delas mellan Lena Frilund och Moa Andersson, medan Sebastian Ring har hand om komposition och instudering av de musik- och sånginslag som ingår i produktionen.
Lyssna på luciakandidaterna

Just nu [Uppdaterad 2010-10-27]

De fem medlemmarna i Ulricehamnsbygdens lucia har påbörjat sångövningarna. Vid den första gemensamma övningen passade UT på att fånga deras stämmor via mikrofon. Lyssna, njut och få en försmak av tiden som väntar.


Regndränkt oktobermarsch

Just nu [Uppdaterad 2010-10-23]

UIF skidors höstvandring Oktobermarschen var en prövning för deltagarna. Inte minst på grund av det aldrig sinande regnet som föll under lördagen. Runt 60 vuxna och hälften så många barn genomförde den drygt åtta kilometer långa vandringen med tillhörande stationer.


Huvudnyheter just nu

Fler bilder från Betlehem

Nyheter [I går 06:15]

Se fler bilder från Betlehem. Alla bilder av Pernilla Rudenwall Petrie.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Just nu

Unga räddningsarbetare i blickfånget

Säkerhetsdagarna i Ulricehamn har varit en höjdare för många unga Ulricehamnare. Se UT:s bildspecial med många barn i räddningsutrustning.

Just nu

Många ville tävla i ljus och mörker

I samband med Earth hour arrangerade UT, Ulricehamns kommun och UEAB en fototävling under temat ljus och mörker. Vinnare blev Louise Gotting. Hennes, och alla andras, bilder ser ni i bildspelen nedan.

Just nu

Toppbesök på UIF:s helgmarsch

UIF:s skidsektion ville med Ulricehamnsmarschen få ulricehamnarna på fötter. De som ställde upp på långpromenaden fick både kluriga utmaningar, kittlande äventyr och ett toppbesök längst upp på skidbacken. UT fångade många av deltagarna på bild.

Just nu

Höstmarknad i ruskväder

Regn och rusk kännetecknade årets höstmarknad i Ulricehamn. Trots det var det på förmiddagen en hel del folk ute. Några av de politiska partierna var ute med lotter, enkäter eller bara information. Ståndet med traditionella marknadskarameller lockar fortfarande.