13-årige Julius Marstorp är redan en fullfjädrad gitarrist.

Musikcaféet fyllde Ågården

Just nu 2009-08-25 | Uppdaterad 2009-08-25

Ett gung utöver det vanliga och två fantastiska ungdomar fick den fulltaliga publiken i Ågårdens loge lyssna till på söndagseftermiddagen.Det var denna gång fjärde årets som Varnums hembygdsförening arrangerade ett musikcafé i Ågårdslogen. Den må vara stor, men den kunde/borde ha varit ännu större denna söndag då Hill Blues Unit åter stod på scenen.
Drygt 300 personer trängdes och trivdes i lokalen, och det var fler än det brukar vara.
Bluesbandet är numera en synnerligen väletablerad grupp. Den består av Kjell Ove Rudenvall, sång, Christer Svensson, gitarr, Örjan Hill, piano, Torbjörn Stenson, sax, Lars Mellqvist, bas, och Åke Göransson, trummor.
Denna gång hade man tre gäster som sannerligen inte skämdes för sig, tvärtom. Äldst av dem var 25-årige Martin Abrahamsson, som för sju år sedan vann Åmål' Junior Blues Price. Hur han utvecklats sedan dess är inte jag den att avgöra, men klart är att han är en skicklig bluesman som väl försvarar sin plats i den svenska blueseliten.
Betydligt yngre är Arvid Hill, 14-åringen som i år vann motsvarande juniorpris i Åmål. Arvid är för övrigt son till kapellmästare Örjan i Hill Blues Unit.
Trots sin relativt ringa ålder är Arvid redan en suverän pianist; det visade han med eftertryck i söndagens föreställning.
Ett år yngre än Arvid är Julius Marstorp från Blidsberg, en rent fenomenal gitarrist.
Att dessa båda sistnämnda musikanter borgar för en fortsatt positiv musiktrend i Ulricehamns kommun är att betrakta som en självklarhet. Dem kommer vi att få höra mer av i framtiden, var så säkra.
Lyssna på luciakandidaterna

Just nu [Uppdaterad 2010-10-27]

De fem medlemmarna i Ulricehamnsbygdens lucia har påbörjat sångövningarna. Vid den första gemensamma övningen passade UT på att fånga deras stämmor via mikrofon. Lyssna, njut och få en försmak av tiden som väntar.


Regndränkt oktobermarsch

Just nu [Uppdaterad 2010-10-23]

UIF skidors höstvandring Oktobermarschen var en prövning för deltagarna. Inte minst på grund av det aldrig sinande regnet som föll under lördagen. Runt 60 vuxna och hälften så många barn genomförde den drygt åtta kilometer långa vandringen med tillhörande stationer.


Huvudnyheter just nu

Fler bilder från Betlehem

Nyheter [2014-12-18]

Se fler bilder från Betlehem. Alla bilder av Pernilla Rudenwall Petrie.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Just nu

Unga räddningsarbetare i blickfånget

Säkerhetsdagarna i Ulricehamn har varit en höjdare för många unga Ulricehamnare. Se UT:s bildspecial med många barn i räddningsutrustning.

Just nu

Många ville tävla i ljus och mörker

I samband med Earth hour arrangerade UT, Ulricehamns kommun och UEAB en fototävling under temat ljus och mörker. Vinnare blev Louise Gotting. Hennes, och alla andras, bilder ser ni i bildspelen nedan.

Just nu

Toppbesök på UIF:s helgmarsch

UIF:s skidsektion ville med Ulricehamnsmarschen få ulricehamnarna på fötter. De som ställde upp på långpromenaden fick både kluriga utmaningar, kittlande äventyr och ett toppbesök längst upp på skidbacken. UT fångade många av deltagarna på bild.

Just nu

Höstmarknad i ruskväder

Regn och rusk kännetecknade årets höstmarknad i Ulricehamn. Trots det var det på förmiddagen en hel del folk ute. Några av de politiska partierna var ute med lotter, enkäter eller bara information. Ståndet med traditionella marknadskarameller lockar fortfarande.