Insändare

Insändare: Hur dåliga vägmarkeringar ska vi ha?

Insändare Artikeln publicerades

När jag åker på våra mörka vägar förundrar jag mig över att det inte sker flera olyckor, för markeringarna i vägbanan är under all kritik.

Jag har hört sägas att målarfärgen som används till vägmålning är dyr, men ska sådana kostnader gå före trafiksäkerheten? Som bilister betalar väl vi in mer skatt än vad trafiken kostar? Ja, hur skulle vårt samhälle fungera utan bilismen? Och i synnerhet när man bara låter åren gå utan satsningar på järnvägarna.

Linjemålningarna på våra landsvägar har varit under all kritik under så många år nu, att det blivit en vanesak att vi inte ska se vägsträckningen ordentligt. Och jag tror inte att det tas upp då olyckor inträffat heller. Men antagligen skulle vi få mindre antal trafikolyckor av olika slag med bättre linjer på våra vägar.

Just nu när det är mörkt lång tid och när solen är uppe står den lågt så vi blir bländade. Ja hur går det då till? Ser vi inte var vi kör måste vi ju sakta in eller stanna, medan andra chansar och fortsätter med högsta tillåtna hastighet och kanske lite till.

Med bättre vägmarkeringar syns även fotgängare och vilt bättre. Ja, hela trafiksäkerheten blir bättre samt att det ger fler arbetstillfällen som politikerna vid val brukar skryta med att alla är bäst på att ordna till.

Rune Jakobsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.