Familj

Här är årets luciakandidater i Ulricehamn

Familj
Namn: Sofia Dahl Ålder: 18 år Bor: Götåkra Familj: Mamma, pappa, en storebror Gör: Studerar tredje året av samhällsprogrammet med inriktning beteende vid Tingsholmsgymnasiet. Vilket framträdande ser du mest fram emot? – Framträdandet i Tvärreds kyrka, för att det är en så stor kyrka och det ska vara bra akustik där. Har du någon favorit bland luciasångerna? – ”Nu tändas tusen juleljus” är nog min favorit, den är fin. Vad gör du på fritiden? – Jag jobbar extra på Ica Nära i Gällstad, annars älskar jag att läsa och gå på promenader.
Foto:
Hilda Steinstö Ålder: 18 år Bor: Blidsberg Familj: Mamma, pappa och två äldre bröder Gör: Studerar sista året av samhällsprogrammet med inriktning media vid Tingsholmsgymnasiet. Vilket framträdande ser du mest fram emot? – Jag ser mest fram emot att lussa i Ulricehamns kyrka. Jag var ju med i tåget förra året och det blev väldigt stämningsfullt med gospelkören Occapella och det hoppas jag att det blir i år igen. Vilken är din favorit av luciasångerna? – Vi har inte valt ut exakt vilka vi ska sjunga än och vi ska sjunga en del stämmor så ”Jul, jul strålande jul” tycker jag är fin. Har du några fritidsintressen? – Jag brukar umgås med kompisar och så tar jag sånglektioner på musikskolan.
Foto:
Sofia Jungmalm Ålder: 18 år Bor: Ulricehamn Familj: Mamma, pappa och en storasyster Gör: Studerar tredje året av samhällsprogrammet med inriktning beteende Tingsholmsgymnasiet. Vilket framträdande ser du mest fram emot? – När vi sjunger i Ulricehamns kyrka, jag har hört att det brukar vara mycket folk och en bra stämning där. Har du någon favoritlåt bland luciasångerna? – Nu tändas tusen juleljus eller När det lider mot jul. Har du några fritidsintressen? – Jag har en egen häst, vi tävlar lite i hoppning men mest dressyr, samt så extrajobbar jag som städerska och så är jag vikarie på en förskola. Utöver det så umgås jag gärna med mina vänner.
Foto:
Hanna Sed Ålder: 18 år Bor: Dalum Familj: Pappa, mamma, två äldre systrar och två äldre bröder Gör: Studerar tredje året av handels- och administrationsprogrammet vid Tingsholmsgymnasiet. Vilket framträdande ser du mest fram emot? – Det ska bli extra kul att sjunga i Tvärreds kyrka. Vi ska sjunga med en annan kör där och det har varit så bra akustik där när jag har varit och tittat på luciatågen tidigare år. Har du någon favorit av lucialåtarna? – Det finns ju så många fina... Men Luciasången är ju väldigt fin. Har du några fritidsintressen? – Jag är mycket med mina syskonbarn, min familj och mina vänner på fritiden. Jag arbetar också på Parkgårdens äldreboende i Dalum. Innan gjorde jag mycket mer, jag var scoutledare bland annat men skolan tar för mycket tid så nu tar jag det lite lugnare.
Foto:
Ingrid Geeraedts Ålder: 18 år Bor: Ulricehamn Familj: Pappa, en lillebror och en fosterbror. Mamma bor i Malmö och en lillasyster bor i Tjeckien. Gör: Studerar tredje året av samhällsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap vid Tingsholmsgymnasiet, där hon också är aktiv i elevföreningen Sorores. Vilket framträdande ser du mest fram emot? – Jag tycker att det ska bli extra kul att sjunga i Ulricehamns kyrka. Jag var med förra året och tycker att det var så bra akustik då och mycket folk som kom för att titta och lyssna på oss. Har du någon favorit av luciasångerna? – Jag gillar de flesta, men förra året sjöng vi ”Välkommen hem” som jag tycker är väldigt fin. Har du några fritidsintressen? – Jag är med i ett band ”Sister & Misters” men annars är mina fritidsintressen är musik, kläder och politik.
Foto:
Johanna Hansson Ålder: 18 år Bor: Blidsberg Familj: Mamma, en storebror och en lillasyster Gör: Pluggar tredje året av samhällsprogrammet med inriktning media vid Tingsholmsgymnasiet. Vilket framträdande ser du mest fram emot? – Jag har inte gått med i tåget innan så jag tycker att alla framträdanden ska bli roliga! Men det är klart, kyrkorna i Ulricehamn och Tvärred blir nog extra roligt. Vilken är din favoritlåt av luciasångerna? – Jag har ingen direkt favorit utan jag tycker om alla. Vad har du för fritidsintressen? – Jag gillar att lyssna på musik, vara hemma med familjen och så tar jag sånglektioner på musikskolan.
Foto:
Anna Hedendahl Ålder: 17 år Bor: Intakan Familj: Mamma, pappa, tre bröder och tre systrar Gör: Studerar andra året av samhällsprogrammet med inriktning media vid Tingsholmsgymnasiet. Vilket framträdande ser du mest fram emot? – Jag ser mest fram emot våra framträdanden i kyrkorna, Ulricehamn och Tvärred, för jag tror att det kommer att komma mycket folk. Det är ju där allmänheten kan komma och lyssna på oss. Vilken är din favoritlåt av luciasångerna? – Nu tändas tusen juleljus och Gläns över sjö och strand. Vad gör du på fritiden? – Jag tar sånglektioner på musikskolan, annars gillar jag att styrketräna på gymmet eller bara ta det lugnt.
Foto:
Karolina Johansson Ålder: 17 år Bor: Töve Familj: Mamma, pappa, en lillasyster och en lillebror Gör: Studerar andra året av samhällsprogrammet med inriktning media vid Tingsholmsgymnasiet. Vilket framträdande ser du mest fram emot? – Framträdandet som är i Ulricehamns kyrka. Det känns som att det är det största eftersom det är ett av våra första framträdanden. Har du någon favorit av alla luciasånger? – När det lider mot jul tycker jag är väldigt fin. Vad har du för fritidsintressen? – Jag är scoutledare för scouterna i Hökerum och så håller jag just nu på att ta en del körlektioner inför körkortet.
Foto:

På söndag är det dags för lottdragning – då avgörs vem som får äran att gå först när Ulricehamnsbygdens lucia och hennes tärnor turnerar runt i juletid.

Klicka på bilden för att läsa mer om de som deltar i årets trupp: