Familj

Dansbanden som kommer till Uport

Ulricehamn Artikeln publicerades
Barbados har en lång karriär bakom sig på de svenska dansbandsscenerna. Nu kommer de till Uport i Ulricehamn och bjuder upp till dans. 2 bilder
Barbados har en lång karriär bakom sig på de svenska dansbandsscenerna. Nu kommer de till Uport i Ulricehamn och bjuder upp till dans.

Dansbandsentusiasterna får även de sitt lystmäte under årets Uport.

– Det här ska ge våra besökare något mer än att bara stå framför scenen och hoppa, säger Sebastian Andersson, Uport-general.

På fredagen kommer dansbandet Callinaz att stå för underhållningen från dansbandsscenen på parkeringen utanför Bryggan. Sebastian Andersson, Uport-general, säger att hela tanken med att ta in dansband är för att ge besökarna ett mervärde.

– Vi ville ha band som kunde spela hela kvällen, och inte bara sina egna låtar. Det är både Callinaz och Barbados väldigt bra på.

Barbados intar scenen under lördagskvällen.

Att boka dansband visade sig bli svårare än han från början trott.

– Dansband är sjukt uppbokade. Och de har en trogen skara fans som åker med runt på somrarna. Jag hoppas så klart också attrahera en publik jag inte sett tidigare på Uport.

Callinas som band har sju år på nacken och startades av sångerskan i bandet, Carolina. Sedan dess har de vunnit ett antal priser och på repertoaren finns nu låtar med influenser från 1950- och 1960-talet.

Vem minns inte låten Kom hem? Eller Belinda? Eller Se mig? Låtar som gjorde dansbandet Barbados kända i hela Sverige, långt utanför dansbandskretsar i början av 2000-talet. Nu är stora delar av bandet utbytt, men turnerar ivrigt runt i landet större delen av året. Bandet kommer att hålla i underhållningen på Göteborgsvarvets efterfest i Göteborg till helgen. Inför arrangemanget har de släppt en ny låt med tillhörande video.

I grunden ligger Sebastians tanke om att ge besökarna en riktigt bra musikupplevelse. Men ett dansbandsengagemang kräver också lite annat än en spelning på någon av Uports-scener:

– Ja, det behövs ju ett dansgolv till exempel. Sedan får vi se om det blir som en dansbana eller ett dansbandstält. Huvudsaken är att folk hinner dit mellan de andra spelningarna, som ligger lite glesare i år.