Ettan

Bessim ny boss för hotellrestaurangen

Ulricehamn Artikeln publicerades
Bessim Plavci, närmast på från restaurangen på Skottek, blir restaurangchef på Hotell Bogesund från nästa vecka. 2 bilder
Foto:Pernilla Rudenwall
Bessim Plavci, närmast på från restaurangen på Skottek, blir restaurangchef på Hotell Bogesund från nästa vecka.

I dagarna lämnar Bessim Plavci restaurangen på Skottek, för att göra det han är bra på, driva ett hotells restaurangverksamhet. Och platsen blir Hotell Bogesund.

Bessim Plavci har lång erfarenhet av restaurangbranschen. Innan han flyttade till Ulricehamn och tog över restaurangen på Skottek, drev han restaurang-, konferens- och spaavdelning på Kragerö resort i Norge. Han berättar att han redan när han flyttade till Ulricehamn i maj förra året började snegla på Hotell Bogesund:

– Det är ett fint hotell med en bra restaurang i fin miljö, säger han.

Camilla Ferm som fram till 2 oktober driver hela verksamheten på Hotell Bogesund, samt hotell Lassalyckan, lämnar tacksamt över ansvaret för restaurangverksamheten till Bessim:

– Jag är ingen restaurangmänniska från början, så jag är övertygad om att det blir bra att Bessim tar över och sköter det, säger hon.

Bessim tycker att det blir skönt att få göra det han tycker är kul. Som ensam, egen företagare blir det lätt för mycket pappersjobb, men det kommer han inte behöva ta i på hotellet. Det ser han fram mot.

– Just nu ska jag sätta mig in i arbetet här i restaurangen. Lära känna de anställda och få en uppfattning om hur saker och ting fungerar.

Närmast är det julbordet som hägrar. Där hoppas han kunna hjälpa till och utveckla det lite. Han har också hört att det finns ett behov av en nattklubb för 30-plussarna.

Och visst var det så att du vann pizza-SM, blir det pizza på hotellet nu?

– Haha, nej, jag vann inte. Men jag fick pris för pizza bakad med mest kärlek. Nej, jag vet inte om det blir någon pizza här. Det krävs en stenugn i så fall och jag vet knappt hur det ser ut här än. Hur restaurangen funkar och vilka möjligheter ska jag sätta mig in i nu.