Debatt

Insändare: Landsbygden behöver en ny grön våg

Debatt Artikeln publicerades
Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Decentralisering och satsning på gröna vågen blev en del av landsbygdens framgång och räddning den gången. Det har gått 42 år sedan Centerpartiet fick sin valseger (då ”mitt” parti) och på landsbygden började vi tro på en framtid.

Men säg den glädje som varar. Nu krävs nya tag, landsbygd och glesbygd är nu ännu mer en bortglömd del av vårt land. Vi kan inte bara stå och se på hur vår så viktiga landsbygd avfolkas och lämnas åt sitt öde. Vi är faktiskt nästan en tredjedel av Sveriges befolkning som är bosatta utanför tätort. Tillsammans måste vi ju kunna ”göra något!” Vi kan inte bara stå där och tänka, det är ingen idé, det händer ändå ingenting. Vi måste enas och visa kämpaanda.

Hur ska vi då möjliggöra så en förändring kan ske? Här krävs att alla resurser utnyttjas.

Vi har nu ett landsbygdsparti som snabbt ökar sitt medlemsantal i alla delar av Sverige, Landsbygdspartiet oberoende Lpo. Ett parti som har det bästa av landsbygdens framtid för sina ögon.

Vi ska marknadsföra och göra landsbygdens alla fördelar till eftertraktat boende och uppväxtmiljö för barnfamiljer. En ny grön våg skulle ge stora förutsättningar att få landsbygden på fötter igen.

Vår landsbygd och glesbygd har så många resurser och möjligheter att satsa på, de måste bara utnyttjas!

Birgitta Lindqvist

Medlem i Landsbygdspartiet oberoende