Debatt

Bygg utanför centralorten

Tommy Johansson (C) ,

Ulricehamns kommun växer och fler människor vill flytta till vår fina kommun.

Det byggs och kommunen växer mest i centralorten vilken kan vara logiskt då det är där marknaden tror sig veta att folk vill bo. Det finns en kategori som glöms av i denna utveckling, det är inte alla som vill bo i centralorten utan väljer lugnet och tryggheten på de mindre orterna.

Vill vi att kommunen ska fortsätta att växa är det dags att bygga på platser utanför centralorten som kan vara intressanta som tillväxtorter. Vi har många fantastiska platser i vår kommun som med en positiv marknadsföring har stora möjligheter som positiva tillväxtorter i vår vackra kommun.

För att klara av ett byggande utanför centralorten måste politiken tro på hela kommunen som tillväxtort och ta de beslut som behövs för ett få igång byggandet av bostäder.

Ta ansvar för att korta av handlingstider för bygglov som idag är katastrofalt för långa.

Snabba på med detaljplanearbetet för de orter som är intressanta som tillväxtorter.

Underlätta för ett positivt byggande med klara direktiv och förutsättningar till Stubo och privata företag som vill vara med på resan mot 27 000 invånare 2030.

Alla kan inte och vill inte bo i centralorten, därför ska politiken vara med så att Ulricehamn kommun ska ligga i framkant för alternativa platser att bo och bygga på.

Det är då Ulricehamns kommun kan börja kalla sig en landsbygdskommun med en positiv utveckling i hela kommen, i praktiken och inte bara med vackra ord.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Ulricehamns Tidning så godkänner du samtidigt våra regler.

På ut.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ut.se. På tider då Ulricehamns Tidnings webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ut.se

ut.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ut.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Ulricehamns Tidning som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.