Näringsliv

Näringsliv: VD lämnar efter bara ett år

Dalstorp Artikeln publicerades
Sofia Axelsson.
Foto: Anders Robertsson
Sofia Axelsson.

Svedbergs vd Sofia Axelsson lämnar bolaget efter ett år på posten.

Sofia Axelsson tillträdde som vd och koncernchef för Svedbergs i Dalstorp hösten 2017. Som sådan har hon även haft ansvar för dotterbolaget Macro Design i Laholm.

– Sofia har uträttat mycket viktigt under året, inte minst strategiskt samt i bolagsstrukturen, inklusive Macro Design. Vi har dock tillsammans kommit överens om att hon lämnar bolaget, säger Anders Wassberg, styrelseordförande i Svedbergs.

Nu söker företaget en ny vd. Under den processen blir Sofia Axelsson kvar på sin post.

Sofia Axelsson bor i Jönköping och har tidigare jobbat en längre period på Husqvarna, bland annat som marknadsdirektör. Hon har också arbetat för fönsterkoncernen Inwido.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.